SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakın Niye Aday Adayı Olmuş?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:45:56
Bakın Niye Aday Adayı Olmuş?!
A- A+ PAYLAŞ

Dönemin CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in Adalet Partisi’nden 11 milletvekili transfer ederek kurduğu 42. T.C. Hükümeti’nde, transfer edilen milletvekillerinden biri olarak İmar ve İskan Bakanlığı ile ödüllendirilen 13, 14 ve 15. dönem Malatya Milletvekili Ahmet Karaaslan’ın oğlu Dr. Tuğrul Karaaslan, 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde Yalova’nın Altınova ilçesinde AKP’den belediye başkan aday adayı olduktan sonra kullandığı ilginç ve ‘uçuk’ seçim sloganı ile gündeme oturdu. 

AKP’den 2007 milletvekili genel seçimlerinde Malatya’dan milletvekili aday adayı olan Dr. Tuğrul Karaaslan, bu defa 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AKP’den Yalova’nın Altınova ilçesinde belediye başkan aday adayı oldu. 

Seçim kampanyası kapsamında çeşitli afişler bastıran Dr. Tuğrul Karaaslan, bu afişlerin üzerinde, kullandığı “Ölümsüzlük Egosunu Tatmin Etmek İçin Adayım” şeklindeki sıra dışı sloganı ile ulusal medyanın “AKP’nin ilginç adayları” kategorisinde kendine geniş yer buldu. 

Diğer aday adaylarının aksine seçmenine değil kendi kendisine vaadde bulunan Dr. Tuğrul Karaaslan’ın seçim sloganı sosyal medyada ve internet sözlüklerinde de gündem oluşturdu. 

Bir Ekşi Sözlük yazarı Dr. Tuğrul Karaaslan’ın ölümsüzlük egosuna yönelik seçim sloganını “Yaklaşan yerel seçim öncesi akp'den aday adaylığını açıklayanlar diğer aday adaylarını ekarte etmek ve genel merkezin ilgisini çekebilmek adına olmadık işlere imza atıyor. akp altınova belediye başkan aday adayı dr. tuğrul karaaslan'ın seçim sloganı bunlara güzel bir örnek teşkil ediyor” sözleri ile yorumladı. 

‘Elvis ve Mustafa Kemal Atatürk gibi, ölümsüz olmak istiyorum’

Dr. Tuğrul Karaaslan, Yalova’dan yayın yapan manset.com.tr adlı haber sitesine yaptığı açıklamada, ölümsüzlük egosu konusundaki arzusuna bir kez daha vurgu yaparak “Elvis Presley ve Mustafa Kemal Atatürk gibi, ölümsüz olmak istiyorum” dedi. 

Bu yaşamdan göç ettikten sonra hayatta güzel eserler bırakmayı hedeflediğini dile getiren Karaaslan, “Ben ölümsüz olmak istiyorum. Bunun için neler yapabilirim diye, hedef koydum kendime. Kazanç, ileriye doğru olur. Hayatta ölümsüz olduğuna inandığımız insanlar vardır. Elvis Presley ve Mustafa Kemal Atatürk gibi. Onlar için, ‘Onlar ölmedi halen kalbimizde yaşıyor’ deriz. Elvis şarkılar yapmış, bir tarz yaratmış. Atatürk ise bu ülkeyi kurmuş, babamızın resmi yoktur ama Atatürk’ün resmi vardır duvarlarda. Herkes Atatürk’ü, babası yerine koymuş, kimi kitap yazıyor, kimi eser bırakıyor. Kötülükle eğitilmiş insanların hedefleri, kötülük adına uç noktalardadır, örneğin en iyi soyguncu, ya da en iyi seri katil nasıl olabilirim düşüncesinde olurlar. En gariban insan ise, çocuk sahibi, torun sahibi olmayı hedefler. ‘Ben ölmeyeceğim, hayatta torunlarım olacak’ düşüncesinde olurlar. Siyasetçi değil, ben bilim adamıyım. Bilimsel gerçekleri söylemem lazım’ dedi. ‘Heyecan, ölümsüzlük egosunu tatmin etmek için adayıyım’

‘Ben Hazlarımı Doyurdum Artık Ölümsüz Olmak Arayışındayım’ 

Dr. Tuğrul Karaaslan’ın aday adaylığı açıklamasından kısa süre önce yapılan söyleşide Karaaslan, insanın 50 yaşından sonra ölümsüzlük arayışına girdiğini ileri sürerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Heyecan, ölümsüzlük egosunu tatmin etmek için Altınova AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olacağım. Ben hazlarımı doyurmuşum. Eser olarak  geleceğe yönelik, daha neler bırakabilirim düşüncesindeyim. 50’den sonra insan, ölümsüzlüğe çare arar. Ben bilinçli bir insan olduğum için heyecanımı, geride bir güzel eser bırakarak yapmak istiyorum. Buralardan beni tanıyan biri veya çocuklarım geçtiği zaman, bir doktor varmış, çok başarılı bir adammış, yurt dışında çalışmış, gitmiş, gelmiş buralarda fabrikalar kurmuş, işyerleri açmış, tersane için büyük katkısı olmuş, sonra bu insanı belediye başkanı yapmışlar. Bu şehri değiştirmiş. Altınova’nın önünü açmış biri desinler istiyorum. Bu entelektüel bir keyif. Ben hırslarımı düşüncelerimi, bilinçli hale getirmiş bir insan olarak, artılarımı kullanmak için belediye başkanı olmak istiyorum”.

FOTO: Dr. Tuğrul Karaaslan'ın seçim afişi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız