SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakır Kazanı Sattım, Demişti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:46:54
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon Davası’nda yargılanan ve 23 yıla mahkum edilen İnönü Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun yargılanma sürecinin başlangıcındaki savunmaları sırasında, gözaltına alındığı 13 Nisan 2009 tarihinden bir gün sonra, 14 Nisan 2009 tarihinde kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan, Prof.Dr. Ömer Şarlak döneminin genel sekreter yardımcısı M. Ö. ve Prof. Dr. S.C. hakkında karşı iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. 

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Ergenekon Davası yargılama sürecinde üzerine atılan suçlara yönelik savunmasını yaparken gözaltına alındıktan sonra kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan 1996–2000 döneminin genel sekreter yardımcılarından M.Ö.’nün ileri sürdüğü iddiaların asılsız olduğunu belirterek, bu kişinin suçlamalarının temelinde rektörlük döneminde görevden almasından kaynaklanan husumetin yattığını öne sürdü.

İnönü Üniversitesi rektörü iken M.Ö.’yü görevden almasının nedenlerini de açıklayan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversiteden bir daire başkanı ile lüks villa yapmak için kooperatif kuran, lüks arabaları olan M.Ö.’nün gelir ve gideri arasında büyük bir fark olduğunu tespit ederek görevden aldığını ifade etti. 

Demiş ki..

Fatih Hilmioğlu savunmasındaki ifadesinde, “Tabi bu gelir gider arasındaki şey dikkat çekiciydi. Hatta dönemin rektörüne 2000 yılından önce ben bunu söyledim ve bir çok insanın ortasında söyledim. Ve kendisinin de olduğu bir ortamda söyledim. Ve hepte şunu söylerdi bu gelir gider arasında ki farkı, ben babamın bakır kazanlarını sattım ondan dolayı böyle zenginim derdi.” iddiasında bulundu.

Hilmioğlu, kendisi göreve geldikten sonra gelir ve gideri arasındaki uyumsuzluk nedeniyle bu kişiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, hakkında iddianame düzenlenip dava açıldığını, kendi gözleminin savcı tarafından da kabul edilip suçlamada bulunulduğunu, ancak M.Ö.’nün mahkemede beraat ettiğini, kendisine olan husumetinin bundan kaynaklandığını öne sürdü.

 “Şimdiki rektör de soruşturma açtı”

İnönü Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, M.Ö. ile aynı gün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. S.C.’nin suçlamalarının da rektörlüğü döneminde hakkında yaptığı soruşturmalardan kaynaklanan husumetler olduğunu öne sürdü. Prof. Dr. S.C.’nin üniversitenin huzur ve sükun ortamını bozan bir kişiliğe sahip olduğunu ileri süren Prof. Hilmioğlu, bu anlamda verdiği bir örnekte halen İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Selçuk Kutluay ile Yrd. Doç. Dr. Filiz Kırbaşoğlu arasında geçen bir konuşmayı gizlice kaydettiği için Prof. Dr. S.C. hakkında disiplin soruşturması yapıldığını da belirtti.

Prof.Dr. Hilmioğlu, S.C. hakkında kendi rektörlüğü döneminde 5 kez, daha sonra S.C.’nin desteklediği rektör Prof.Dr. Cemil Çelik döneminde ise (ifadenin verilmiş olduğu 2010 yılı Kasım ayı itibarıyla) 2 kez soruşturma açıldığını da belirtti.

Hilmioğlu, savunmasında ayrıca, hem M.Ö., hem de Prof.Dr. S.C. tarafından hakkında ortaya atılan birçok suçlamaya da ayrıntılı yanıtlar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız