SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakışımız İnsan Odaklı Olacak"

0
Güncellendi - 2016-06-17 15:40:48
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'daki görevine başlayan Vali Toprak'tan ilk açıklamalar: "Malatya'da bulunmaktan, Malatya'ya hizmet veriyor olmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek isterim."dedi.

Perşembe günü Ankara'dan uçakla Malatya'ya gelen, havalimanında ve Valilik binası önünde törenlerle karşılanan Vali Mustafa Toprak, Valilik önündeki karşılamayı izleyen vatandaşların yanına da giderek, onlarla tokalaştı ve “Malatya’ya geldik ve göreve İnşallah başlıyoruz. Hep birlikte iyi bir şekilde güzel hizmetleri vatandaşlarımıza çalışırız tüm yöneticilerimizle birlikte.” diye konuştu.

“BAKIŞIMIZ İNSAN ODAKLI OLACAK”

Daha sonra Valilik toplantı salonunda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Toprak şunları söyledi:

“Malatya’da bulunmaktan, Malatya’ya hizmet veriyor olmaktan büyük bir onur duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Büyüklerimiz uygun gördüler, devlet büyüklerimizin teveccühü ile Malatya Valisi olarak atandım. Burada tüm İzmir’in dinamikleri ile birlikte burada tüm arkadaşlarımız ile birlikte Malatya insanını mutlu, huzurlu ve güvenli kılma adına almış olduğumuz hizmeti bundan sonrada iyi bir şekilde bizden sonra gelecek arkadaşımıza emanet etmek üzere var gücümüzle görevli olduğumuz süre içerisinde çalışacağız. Şüphesiz ki bu çalışmalar önemlidir. Çünkü devletimizin anayasal olarak, hukuki olarak, kanuni olarak çizdiği sınırlar içerisinde bir valiye, valinin uhdesindeki arkadaşlarımıza vermiş olduğu bir takım roller var, görevler var, sorumluluklar var. Bizde bu sorumluluğumuzu ve yükümlülüğümüzü Malatya’yı ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal, spor ve tüm alanlarda güçlendirmek adına, iyi kılmak adına, o noktada mamur hale getirmek adına, mevcut güzelliğine daha da güzellikler katmak üzere elbirliği ile çalışacağız. Bu çalışmayı yaparken şüphesiz bakışımız insan odaklı olacak, vatandaş odaklı olacak, sevgiyi, merhameti, adaleti ve kimsesizleri önemseyen ve bu manada iyi bir diyalogu, ilişkiyi, koordinasyonu sağlayacak bir bakış açısını ve çalışma bakışını da yerleştirmiş olacağız. Bunu da hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum.”

“İYİ BİR KOORDİNASYON VE İŞBİRİLĞİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Vali Mustafa Toprak konuşmasında şöyle devam etti:

“Malatya hakikaten tüm meslektaşlarımız açısında baktığımızda, tüm kamu görevlileri açısında görev yapılma noktasında zihinlerde hedeflenen ve burada görev yapıldığında büyük bir onurla, şerefle ayrıldıktan sonrada o güzelliği yaşatan bir şehir. Çünkü Malatya hakikaten insani güzelliği ile medeniyet örneklemeleriyle birlikte ve kadim kültürün, şehir kültürünün özellikleriyle önemli bir kent. Dolayısıyla burada görev yapmak büyük bir onurdur diye ifade etmek istiyorum. Şüphesiz ki böylesi bir ilde bulunmak onur meselesi olmakla birlikte aynı zamanda bir sorumluluk ve yükümlülüğü de iyi bir şekilde ve gittikten sonrada hoş bir sadayla anılmayı da gerektiriyor. Bu anlamda bizde ifade ettiğim sınırlar içerisinde hoş sada bırakacak bir şekilde, ama tüm güzellikleri Malatya’ya imkanlar ölçüsünde yaşatmak adına iyi bir koordinasyon işbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz.

Şüphesiz ki devletimiz bize güvenerek bizi buraya gönderdi ve bizde bu çalışmaları buradaki tüm arkadaşlarımızla birlikte iyi bir diyalog içerisinde, Malatya’mızın ve Malatya insanımızın güzelliklerle buluşması adına gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Malatya’mızın önemli projeleri var. Bu projeler gerek planlama aşamasında olanlar, gerek şuanda yürütülmekte olanlar, gerekse inşaat çalışmaları devam edenler her bir anlamda bunlarında biz takipçisi olacağız. Gelmeden önce Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ile de görüştüm. Bir kentte anayasal sistem içerisinde devlet büyüklerimizde ve buradaki yerel dinamiklerle birlikte iyi bir iş birliğini sağlamak gerekiyor ve her türlü imkanı da bu noktada almak gerekiyor. Ben Gümrük ve Ticaret Bakanımızın, Malatyalı bakanımızın buradan olmasının işlerimizi kolaylaştıracağına ve tüm sayın milletvekillerimizin de desteği ile birlikte Ankara’dan Malatya’ya yapılacak olan, alınacak olan kararlar ve yapılacak işlerle ilgili işimizin daha da kolaylaştırılması noktasında bir avantaj olduğunu da ifade etmek istiyorum.”

“İYİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLAYACAĞIZ”

Vali Toprak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Burada tüm bu güzelliklerle birlikte yerelde Büyükşehir belediyemizle, belediye başkanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum mesleki örgütler bunlarla birlikte iyi bir çalışma ortamı sağlanacağına ben inanıyorum. Hakikaten çalışmamızı verimli başarılı kılmak istiyorsak tüm ifade ettiğim ölçüler içerisinde gerek yerel yönetimlerle, kamu kuruluşlarımızla birlikte mülki idare kaymakam arkadaşlarla birlikte ve diğer taraftan da çok önemsediğimiz sivil toplum ve meslek örgütlerini de yapılacak işlerin içerisine çekmek ve hakikaten vatandaşımızın hissiyatını, meramını bu noktada aldıktan sonra iyi bir çalışma ortamına dönüştürebileceğimizi düşünüyoruz ve buna da hedefliyoruz.

Devletin imkanlarının tüm katmanlara, kılcal damarlara kadar ulaşabilmesi adına ne gerekiyorsa, hangi işbirliği, yardımlaşma, katkı, paylaşma ne gerekiyorsa bunu da vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu anlamda şüphesiz ki vatandaşımızın huzuru, güvenliği ve esenliği çok önemlidir. Bu manada gerek emniyet teşkilatımız, gerekse jandarma teşkilatımız, gerekse askeri birimler iyi bir paylaşım içerisinde huzur ve sükunun sağlanması noktasında çalışmalarımızı eksiksiz, o manada da yürüteceğiz. Bu manada yapılması gereken tüm terör örgütleriyle ilgili olmak üzere Paralel Devlet Yapılanması da dahil her türlü devlet aleyhine gelişecek olumsuzlukları bertaraf etmek ve odakları ortadan kaldırmak noktasında her türlü gayreti devletin valisi olarak ve tüm bakanlarımızın ayrı ayrı olarak burada idari ve siyasi organı olarak, siyasi derken bakanlık politikalarının uygulanması noktasında ifade ediyorum, her türlü çalışmayı ifade ettiğim sınırlar içerisinde gayretle yerine getireceğimize de dikkatinizi çekmek istiyorum.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

valimtoprak

valimtoprak1

valimtoprak2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • yuksel (7 yıl önce)
    İlimizin sorunlarıyla hemhal olacak. ekonomik ve sosyal içerikli çalışmaları ön planda tutacak, tüm paydaşlarla sorunları istişare ederek çözmeyi düşünen bir yöneticimiz olur. İnşallah. Hoş geldiniz Sayın Valim . Allah Hayırlı etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • fırat doğan (7 yıl önce)
    SAYIN ADMIN PERŞEMBE Mİ? CUMA MI? LÜTFEN DÜZGÜN YAZINIZ Cuma günü Ankara’dan uçakla
    0
    0
    Yanıtla