SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakkal Süpermarketle Eşitlendi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:16:52
Bakkal Süpermarketle Eşitlendi!
A- A+ PAYLAŞ

Hafta tatili ruhsatlarında yüzde 1200’lük artış, geçtiğimiz yıl 50 lira olan hafta tatili harcı bu yıl 600 liraya çıkarıldı. Süper marketlerle, restoranlarla aynı kategoride değerlendirilen küçük esnaflar “Adalet bunun neresinde?” diye isyan ederken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) başkanı Şevket Keskin esnaflara “ 30 Mart'a kadar harçlarınızı ödemeyin” çağrısında bulundu. Malatya Belediyesi yetkilileri de “Geçtiğimiz yılsonuna kadar vergi ve harçları belirleme yetkisi Belediye Meclislerindeydi. Şimdi yetki belediyelerden alınarak Bakanlar Kuruluna devredildi. Bu artışla ilgili olarak belediyemizin her hangi bir tasarrufu söz konusu değildir” diyerek artışın Bakanlar Kurulu kararıyla yapıldığını belirttiler.

Belediye Gelirleri Kanunu'nda, vergi ve harçları belirleme yetkisinin belediye meclislerinden alınarak Bakanlar Kurulu'na devredilmesi en çok küçük esnaf ve sanatkârı etkiledi.  Yetki devri ile belediyelerin vergi ve harçlarında yüzde 1200 lere varan artışlar yaşandı.

Konu ile ilgili olarak konuşan esnaflar “ Geçtiğimiz yıl hafta tatili harcı için 50 lira ödüyorduk. Bu yıl birden 600 liraya çıkarıldı. Süper marketler de 600 lira veriyor. Adalet bunun neresinde?” diyerek isyan ederken, ESOB Başkanı Keskin;  “ Yetki devri, adaletsiz, gerçeklerden uzak ve tamamen küçük esnafı bitirmeye yönelik bir karardır. Bu kararın düzeltilmesi için Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından çalışmalar başlatıldı. . Harçları belirleme yetkisi belediyelere bırakılırsa bölgesel ekonomik duruma göre ruhsat ve harçlar belirlenir ve adaletsizlik ortadan kalkar. Esnafımıza çağrımız 30 Mart’a kadar hafta tatili harçlarını yatırmamalarını istiyoruz. O zamana kadar bu kararın değiştirileceğini ümit ediyorum” dedi.

Konu ile ilgili olarak değerlendirme yapan Malatya Belediyesi üst düzey yetkilileri “Geçtiğimiz yıl sonuna kadar vergi ve harçları belirleme yetkisi bizdeydi. Bizde bu doğrultuda çalışmalar yapmıştık. Vergi ve harçları, bölgelere ve m2 üzerinden değerlendirerek tarifeleri belirlemiştik. Ama bu yetkimiz 28 Aralık’ta alınarak Bakanlar kuruluna devredildi.” diyerek harçları belirleme yetkisinin Bakanlar Kuruluna geçtiğini belirttiler.

HABER: Yaşar KARAASLAN- Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız