SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakkallar Tepkili

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Faruk Yılmaz, "Alış veriş merkezi açarak, vatandaşı tüketime yönelteceğinize, fabrikalar açarak istihdam meydana getirilse daha iyi olurdu" dedi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Faruk Yılmaz, Malatya'da İnönü Caddesi Sümerbank Fabrikası yerine açılan alış veriş merkezi ile ilgili görüşlerini yaptığı yazılı açıklamada bildirip, "Malatyalı birkaç iş adamının birleşerek kurduğu Girişim Grubunun yaptığı alışveriş merkezi (AVM) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü yani Türkiye Cumhuriyet'inin ilanı günü muhteşem bir görünüm içerisinde açılışı yapıldı. Hayırlı olsun.

Bunun adı AVM de olsa, markette olsa, çarşıda olsa ne olursa olsun asıl maksat ticaret, yani para kazanmak. Hiçbir ticaret erbabı zararına mal satmaz. Bizim dikkatimizi çeken bu büyük alış veriş merkezinde ilk günde örneğin 2 saat içinde bin 22 televizyon, 850 adet cep telefonu yanı sıra 3 tır dolusu buzdolabı, 2 tır dolusu deterjan, 30 ton ayçiçeği yağı tükendi. Bu rakamlar 2 saat içinde satılan 5 kalem mal daha binlerce ürün hariç. Bunun adı ticaret asıl amaç para kazanmak ise bu ticaretten kimler kazandı. Malatya'mı kazandı, yoksa bu AVM mi kazandı? Paranın gücü haksız rekabetin ürünü bunlar. Bu ticaretten elde edilen karın kaçta kaçı Malatya'ya hizmet olarak geri dönecek. Yoksa malı getiren TIR akşam paraları alıp götürecek mi?" sorusunu yöneltti.

"Bu yatırımların yanı sıra oturup da bu ülkede kriz var. Nüfusun yüzde 15'i işsiz. Malatya'da binlerce genç boş geziyor. İnsanlar bunalımda. Bu insanlara hep satmak için ceplerindeki son kuruşa kadar almayı hesap edip bu AVM'yi girişim grubu olarak açıldı. Neden hiçbirinin aklına gelmiyor? Bu şehre bir veya birkaç fabrika açalım. 3-5 bin kişiye iş verelim. İnsanlar burada çalışsın. Huzurlu olsun, üretken olsun. Üretilen ürünleri de ulusal çapta bu AVM'lerde satalım. Böylelikle büyüyelim hem ekonomiye
katkımız olsun hem de refah seviyemiz yükselsin. Bunun en güzel örneği Çin'dir. Bizim ülke olarak kaç tane markamız var. Biz hep böyle sömürülmeye devamı edeceğiz" diyen Yılmaz, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Üreterek harcayalım. Üretelim ki ülke kazansın, üretelim ki mutlu olalım. Bunları yapmak ne kadar hakkınız ise bizimde bunları siz iş adamlarından istemek bizim hakkımız olsa gerek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız