SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakkallardan Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:19:39
Bakkallardan Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bakkallar Odası Başkanı Faruk Yılmaz, marketler yasasının çıkmasını istediklerini belirterek, seçim dönemi nedeniyle küçük esnaftan pazar ruhsatının alınmamasını istedi.

Bakkallar Odası Başkanı Faruk Yılmaz, ‘marketler yasasa tasarısının’ 20 yıldan beri çıkartılmadığını söyleyerek, Türkiye’deki büyük sermaye gruplarının bu yasanın çıkmasını engellediğini belirtti.

Yılmaz, “Marketler ve AVM’ler bu kadar özgürce davranmamalılar, haksızlık yapmamalılar, küçük esnafın, bakkalın yaşam hakkı elinden alınmamalı. Tüm dünyada uygulanan sistemin Türkiye’de de uygulanmasını istiyoruz. Pazar günleri sadece küçük esnafın işyerleri açık kalmalı. Belediyelerden aldığımız ruhsat harcı yaklaşık 50 TL’den 600 TL’ye çıkartıldı. Belediyeler tarafından alınan pazar harcı seçim arifesinde neden Bakanlar Kurulu’na devredildi ve üstelik Ankara ve İstanbul’daki ünlü bir markette 600 TL ödeyecek, Malatya’daki Taştepe, Çöşnük ve Konak’daki bir bakkal dükkanı da 600 TL ödeyecek. 600 TL sermayesi olmayan yüzlerce bakkal dükkanı var. Biz bu 600 TL’yi yatırmayacağız. Pazar ruhsatının küçük esnaf için kaldırılmasını bu seçim döneminde bir müjde olarak bekliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız