SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balbay ve Haberal'a "Red"

A- A+ PAYLAŞ

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci "Ergenekon" davası kapsamında tutuklu olarak yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın tahliye taleplerinin reddine karar verdi.
Haberal ve Balbay'a ret kararı oy çokluğuyla alındı. Mahmekeme Başkan'ı karara muhalefet etti, karar ikiye bir oy çokluğu ile alındı.

Balbay'ın avukatı karara üst mahkemede itiraz edeceklerini söyledi.

Mahkeme Başkanı Şengün karara şerh koydu

Milletvekili seçilen ve halen haklarındaki davalardan tutuklu bulunan Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay tahliye talepleri oyçokluğuyla reddedildi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksa Şengün karara şerh koydu.

CHP'den milletvekili seçilen Ergenekon davası sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerine ilişkin karar açıklandı.

Egenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcıları Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel, Haberal ve Balbay'ın tahliye talebilinin reddi yönünde görüş bildirmişti. Savcılığın görüşü üzerine Mahkeme Başkanı Köksel Şengün'ün şerhine karşın tahliyeler reddedildi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş da, ''Balyoz Planı'' davası kapsamında tutuklu yargılandığı sırada MHP'den İstanbul iletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın tahliye isteminin reddini talep etti.

Öte yandan Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş'ın, emekli Alan'ın tahliye isteminin reddini, Anayasa'nın 14. maddesine atıf yapan 83. maddesi kapsamında talep ettiği öğrenildi.

Kırbaş, mahkemeye sunduğu mütalaasında gerekçe olarak, ''Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz. Ağır cezayı gerektiren suçüstü hali ve seçimden önce soruşturmasına başlanılmış olmak kaydıyla Anayasa'nın 14. maddesindeki durumlar bu hükmün dışındadır. Ancak bu halde yetkili makam, durumu hemen ve doğrudan doğruya Türkiye Büyük Millet Meclisine bildirmek zorundadır'' hükmünü içeren Anayasa'nın 83. maddesinin 2. fıkrasına yer verdi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız