SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BAL'da İlk Yarı Gollü Geçti

0
Güncellendi - 2015-12-30 23:18:28
BAL'da İlk Yarı Gollü Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan da iki takımın mücadele ettiği 2015-2016 Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL)'de ilk yarı 26-27 Aralık 2015 tarihlerinde oynanan müsabakalar ile tamamlandı. Temsilcimiz Malatya Yeşilyurtspor ve 44 Malatyaspor’un da mücadele ettiği liglerde, ilk yarı itibarıyla 925 müsabakada toplam 2 bin 319 gol atıldı.

Bölgesel Amatör Liginin ilk yarısı sona erdi. Temsilcimiz Malatya Yeşilyurtspor ve 44 Malatyaspor’un yer aldığı ligde, toplam 2319 gol kaydedildi. Türkiye Futbol Federasyonunun resmi internet sitesinden yayımlanan haberde, 81 ilden 157 takımın 12 grupta mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig'in ilk yarısı 20 Eylül 2015 tarihinde başlamıştı. İlk yarıda oynanan 925 müsabaka toplam 2 bin 319 gol kaydedildi.

Müsabaka başına düşen 2,5'lik gol ortalamasının olduğu BAL'da 10-0'lık Somaspor - Bilecik İl Özel İdaresi Spor müsabakası en gollü müsabaka olarak kayıtlara geçti. BAL'da ilk yarıda oynanan 925 müsabakayı toplamda 745 bin 300 seyirci tribünden izlerken, müsabaka başına düşen seyirci sayısı 806 oldu.

9. Grupta mücadele eden Kütahyaspor attığı 40 gol ile 1. devrenin en fazla gol atan takımı olurken, 2. Grup'ta mücadele eden Ovacık Belediye Ulaş Spor attığı 4 gol ile en az gol atan takım oldu. 12 grup içinde en çok gol atan oyuncu ise 3. Grup'ta yer alan Zağnospor'un oyuncusu 13 golle Cumaali Bulut oldu.

3. Grup lideri Zağnosspor, aynı grup ikincisi Iğdır Arasspor, 7. Grup birincisi Afjet Afyonspor ve 10. Grup birincisi Didim Belediyespor liglerin namağlup takımları olarak, 2. Grup'taki Ovacık Belediye Ulaş Spor ise 0 (sıfır) puan ile ilk yarıyı tamamladı. Sezon başında katılma kriterlerini yerine getirmelerine rağmen, 4. Grup'ta Soğuksu Yenicespor, 9. Grup'ta Kütahya Kümaşspor ligden çekildi.

İlk yarıda; 22 hükmen mağlubiyet, 129 hak mahrumiyeti, 29 ihtar, 189 men, 1 maç saha kapama, 5 maç seyircisiz oynama ve 4 takıma da puan tenzili cezası uygulandı. Bölgesel Amatör Lig'in ilk yarısında oyuncular 485 kırmızı kart, sarı kart 5 bin 900 gördü.

Bölgesel Amatör Lig'in 2. devresi 23-24 Ocak 2016 tarihinde başlayacak ve 16-17 Nisan 2016 tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla sonuçlanacak. Gruplarında ilk sırayı alan 12 takım play-off oynamaya hak kazanacak. Tarafsız merkezlerde, oynanacak olan play-off maçları sonunda 9 takım Spor Toto 3. Lig'e çıkacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız