SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BAL'da Malatya Derbisi M.Yeşilyurt'un

0
Güncellendi - 2016-02-07 16:50:56
BAL'da Malatya Derbisi M.Yeşilyurt'un
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup'ta oynanan derbi maçta Malatya Yeşilyurtspor, 44 Malatyaspor'u 4-1 yendi.

Yeşiltepe Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Ahmet Ateş, Taner İlker Gümrükçüoğlu, Hasan Erdoğan hakem üçlüsü yönetti.

Malatya Yeşilyurtspor, ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı karşılaşmayı 4-1 kazandı. Malatya Yeşilyurtspor'a galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Engin Bilici, 83 ve 90. dakikada Cihan Ak ile 88. dakikada Mert Ali Turgut Kaydetti.

44 Malatyaspor'un tek golü 64. dakikada Fethi Kırma'dan gelirken, sarı kırmızılılarda 19. dakikada Fidele Ange Primael Nguessan ile 70. dakikada Savaş Günay kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte iki takım arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet polisleri, gerginliğin büyümesine izin vermedi ve takımlar stattan ayrıldı.

"İKİNCİ KIRMIZI KARTTAN SONRA OYUN DİSİPLİNİNDEN KOPTUK"

44 Malatyaspor'un teknik direktörü Cihangir Serkan Meriç, "Oyuna üstün başlayan bizdik. Biz bu maçı çok istedik. Alttaki takımların puanları itibariyle bu maça çok ihtiyacımız vardı. Fakat 20. dakikada Fidele Ange Primael Nguessan'ın çift sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edilmesiyle eksik kaldık. Bir kişi eksik de çok fazla mücadele edemiyorsunuz. Hadi onu telafi edip, 1-1'den sonra oyunu dengeledik. Fakat disiplinden biraz uzaklaştık. Oyuncularım bu maç için çok hırslılardı. Çok hırslı olmaları sahaya da yansıdı. Çünkü şiddetle puana ihtiyacımız vardı. İkinci kırmızı kartı gördükten sonrada oyun disiplininden iyice koptuk. Önemli olan dostluk ve Malatya'nın iki güzide takımıdır. Malatya Yeşilyurtspor'a başarılar diliyorum. Bizimde bir an önce toparlanıp, önümüzdeki Şehit Kamil Belediyespor maçına iyi hazırlanmamız lazım" dedi.

"FİDELE İLE İLGİLİ BİR YAPTIRIMIMIZ OLACAK"

Meriç, 19. dakikada takımını eksik bırakan Fidele ile ilgili olarak da, "Fidele ile ilgili tabi ki bir yaptırımımız olacak. Aslında art niyetli değildi. Fidele ile maçtan önce de konuştum. Bana çok hırslı olduğunu söyledi. O da bu maçın öneminin farkındaydı. Çift sarı karttan oyundan ihraç edildi. Orada hakem biraz inisiyatif kullansaydı belki böyle olmazdı. Mutlaka kulüp olarak bir yaptırımımız olacak" ifadelerini kullandı.

"MALATYA'DA, MALATYA FUTBOLUNA HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Malatya Yeşilyurtspor'un teknik direktörü İsmail Tekin ise, "Bu maçla ilgili pek konuşmak istemiyorum. Konuşmamamda lazım. Fakat bir gerçek var ki 4-1 galip geldik. Sonucunda burada kutlanması gereken hem Malatya Yeşilyurtspor'un hem de 44 Malatyaspor'un futbolcularıdır. Burada güzel bir centilmenlik örneği gösterdiler. Her iki takımın futbolcularının da gözlerinden öpüyorum" dedi.

Tekin, yaşanan gerginlikle ilgili olarak da, "Onların anası bizimde anamız. Bizim anamızda onların anası gibi olduğunu düşünüyoruz. Tabi küfür eden kişiyi Allah'a havale ediyorum. Biz Malatya'da, Malatya futboluna hizmet etmeye çalışıyoruz. Takdir etmişler, gelmişler bize bu görevi layık bu görevi layık görmüşler. Bizde bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Futbolcularımı kutluyorum. Yönetimi kutluyorum. Her şeyi seferber ediyorlar" şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız