SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BAL'da Sezon Değerlendirmesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:24:09
BAL'da Sezon Değerlendirmesi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig'de 2014-2015 sezonu grup müsabakaları ve baraj müsabakalarının sona ermesiyle tamamlandı.

BAL'da 78 ilimizden 149 takım mücadele etti. Maçlar sonucunda; Cizrespor, Yomraspor, Dersimspor, Kozan Belediyespor, Kastamonuspor 1966, Zara Belediyespor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Düzcespor ve Tekirdağspor takımları Spor Toto 3. Lig'e yükseldi.

BAL'da bu sezon 13 takımla temsil edilen İstanbul'u, 5'er takımlı İzmir ve Kocaeli, 4'er takımlı Ankara, Bursa ve Samsun illeri takip etti. 9 il 3 takımla, 24 il 2 takımla ve 39 il de 1 takımla temsil edildi.

BAL'da 11 grupta toplam 1838 grup müsabakası oynanmış olup, tüm müsabakaları toplamda 1.402.977 seyirci tribünlerden izledi, müsabaka başına düşen seyirci sayısı 763 oldu. 

Toplam 965 kırmızı kartın görüldüğü BAL'da, Çarşambaspor  15 kırmızı kart ile en fazla kırmızı kart gören takım olurken, 2 kırmızı kartla en az kırmızı kart gören takımlar ise Diyarbakır Yolspor, Yüksekova Belediyespor, Akdeniz Belediyespor, Kozan Belediyespor, Avcılar Belediye Gençlik ve Spor, Beyköy Belediyespor oldu. 

Toplam 4637 golün atıldığı BAL'da, 70  golle en çok gol atan takım 12 Bingölspor  olmuştur. En az gol yiyen takım ise  7 gol ile Kütahyaspor oldu. En çok gol atan futbolcular ise 23 gol ile  Sadettin ÖZER (12 Bingölspor) birinciliği, 22 gol ile Birol Öztürk (Tekirdağspor) ikinciliği, 20 gol ile Lucas Sebastıan Rodrigues  (Dersimspor) üçüncülüğü ve 18 gol ile de Serdal Öz (Sultangazispor), dördüncülüğü  paylaştı. 

7. Grup Birincisi olarak Spor Toto 3.Lig'e yükselen Bodrum Belediyesi Bodrumspor namağlup olarak ligi tamamlayan tek takım oldu. 

Bölgesel Amatör Lig'in  11 grupta tamamlanmasının ardından toplam 62 baraj müsabakası oynandı. Bu müsabakaların 43' nü  BAL takımları kazanırken 19' nu yerel lig takımları kazanarak 2015-2016 sezonunda BAL'da oynama hakkını kazandı.

-Malatya takımları ne yaptı?-

BAL Ligi'nde bu sezon 2 Malatya takımı yer aldı. 44 Malatyaspor ile Malatya Yeşilyurtspor, bu sezon BAL 3. Grup'ta mücadele etti.

44 Malatyaspor sezonu dördüncü, Malatya Yeşilyurtspor ise yedinci sırada tamamladı. 

44 Malatyaspor, geride kalan sezonda oynadığı 24 karşılaşmada 13 galibiyet, 6 beraberlik, 5'de mağlubiyet aldı. 24 karşılaşmada 45 puan toplayabilen sarı kırmızılılar, 35 gol atarken, 22 gol yedi.

Malatya Yeşilyurtspor ise, sezonu istediği gibi geçiremedi. Özellikle son haftada aldığı puanlarla lige tutunmayı başaran Yeşilyurtspor, sezonu 25 puanla yedinci sırada tamamladı. Malatya Yeşilyurtspor, 24 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik, 11'de mağlubiyet aldı. Rakip ağları 25 kez havalandıran Yeşilyurtspor, kalesinde ise 34 gol gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız