SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Baldır Bacak Olmadığı İçin!.'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Uluslararası Film Festivali'nde ödül verilen sanatçılardan Ayşen Gruda ile yapılmış bir röportaj Cumhuriyet Dergi'de yayınlandı.

Zuhal Aytolun imzalı yazı şöyle:

"Sinemayı anlatsam Türkiye yerinden oynar

Ayşen Gruda, ne ismi ne de yüzü unutulabilecek bir oyuncu. Yıllardır oynadığı her rolle herkesin yaşamında bir yere sahip. Zaten yıllar geçse de o üretimlerinden vazgeçmiyor. Aldığı ödüller bir yana kendine has duruşunu koruyarak çalışıyor, en büyük ödülü de halktan aldığını söylüyor.

Yaşadığı pek çok şey ise şimdilik onda saklı.

Ayşen Gruda, 47 yıllık sanat yaşamına onlarca film, dizi, tiyatro oyunu ve ödül sığdırdı. Genç yaşlı fark etmeden de herkesin hayatına bir iz bıraktı. Oynadığı filmleri unutmak mümkün mü?

Hababam Sınıfı, Delisin, Arabacının Aşkı, Süt Kardeşler, Tosun Paşa, Neşeli Günler, Gırgıriye, Çiçek Abbas… Saymakla bitmez. Ancak Gruda, geçmişe bakanlardan değil, ileriye gün sayanlardan.

Özlem duysa da ahlanıp vahlanıp eski günleri, eski filmleri aramaktan yana değil. “Yeni şeyler konuşmak gerek” diyor.

Biz de Ayşen Gruda’yla buluştuğumuzda güncel konularla başlıyoruz konuşmaya. Geçen hafta Malatya Uluslararası Film Festivali’nden “Onur Ödülü”yle ayrıldı Gruda.

Bu ay sonunda, rol aldığı Kukuriku Kadın Krallığı filmi, ocak ayında da Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü aldığı Kâğıt filmi vizyona girecek.

Unutmadan, bir de ocak ayında başlayacak olan Bavul oyununun provalarında bu ara. Ayrıca Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde ders veriyor. Gruda da hız kesmek yok. Üretimleri sürüyor. Biz de Malatya’yla başlıyoruz söze.

Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl ilki gerçekleşti. Festivalde Onur Ödülü de Türk sinemasına verdikleri hizmetten dolayı Ayşen Gruda ve Erol Günaydın arasında paylaştırıldı. Gruda, tam olarak festivalin ruhunu yaşayamadığı için biraz buruk ayrıldığını söylüyor.

Ancak yine de değil yalnızca Malatya’da diğer Anadolu illerinde de yapılan, yapılacak festivallerin önemine dikkat çekiyor. Ne de olsa hem insanları birleştiren bir özelliğe sahip festivaller, hem de bir kültür paylaşımı. Ancak medyada az yer bulmasından da şikâyetçi: “Orada baldır bacak olmadığı için basında az yer aldı. Oysa daha çok duyurulması gerekliydi.”

Hassas bir kadın Gruda. Gündemden uzak kalamıyor, gördüklerine, gözlemlediklerine şaşırıyor ve üzülüyor. “Gündem öyle bir hal alıyor ki, haberleri izledikçe sokağa çıkmak istemiyorum. Bu gidişat kötü. Herkes kavga ediyor”diyor. Duyarlı ve soru sormaktan çekinmeyen bir kadın.

“Ben 5 N 1 K’yım. Çok soru sorar, hep yanıt ararım.

Sora sora kafayı yiyeceğim. Şaka bir yana, daima ayakta kalanlar kuşkuculardır. Unutmamak gerek” diyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız