SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balici Konağı Olmuş

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:34:02
Balici Konağı Olmuş
A- A+ PAYLAŞ

Kapı kilitleri kırılmış halde kaderine terk edilmiş vaziyette duran ve metruk bina halini almış olan Karakaş Konağı’nın odaları uyuşturucu bağımlılarının kullandığı bali kutuları ile dolu olduğu görülürken, konağın Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan protokol ile Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği, belediyenin burayla ilgili herhangi bir çalışma yapmadığı bildirildi.

BALİCİLER KULLANIYOR 

Niyazi Mısri Caddesi’nde çevreyolu üzerinde restorasyonu 2001 yılında başlanılan, ancak geçen sürede hiçbir şekilde kullanılmayan, sürekli kurumlar arasında el değiştiren Karakaş Konağı, tamamen balicilerin hizmetine sunulmuş durumda. 

Bekçisi ve çevresinde güvenlik önlemi olmadığı gibi, giriş kapısı kilidi kırılmış vaziyette açık duran Karakaş Konağı, gündüz saatlerinde bile bali çeken gençlerin uğrak adresi ve bazı odaları bali çeken gençler tarafından kullanılıyor. 

İsteyen herkesin rahatlıkla içerisine girebildiği Karakaş Konağı’nın restorasyonu için yapılan 1 milyon TL’yi aşkın harcamaya karşın koruma ve emniyet altına alınmaması dikkat çekiyor.

BALİCİLER BURAYI YAKMIŞTI

Ticaret Borsası’nın yeni binası ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet binasının arasında yer alan Karakaş Konağı’nın üzerindeki arsanın bulunduğu nokta nedeniyle çok değerli olduğu ifade ediliyor. 

Karakaş Konağı’nda 13 Nisan günü ikinci katta yangın çıkmış ve konağın ahşap yapısının vernikli olması nedeniyle yangın kısa sürede üst kat alevler içinde bırakmıştı. Çıkan yangın nedeniyle bazı odaları tamamen zarar gören Karakaş Konağı’ndaki yangının ağır tahribatı halen olduğu gibi duruyor. 

BÜROKRATİK İŞLEMLER…

Bu arada, 5366 Sayılı Kanun gereği Milli Emlak Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan devir protokolü nedeniyle, Maliye Bakanlığı’nın tapunun Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesi için Bakanlar Kurulu’na teklifte bulunması ve Bakanlar Kurulu’nun da karar alması gerekiyor.  Bürokratik işlemlerin halen sürdüğü öğrenildi. Ancak konağın şuanda güvenlik ve korumasının Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanması gerekiyor. 

HARABE DURUMDA…

Karakaş Konağı’nın iç kısmı tamamen harabe şekilde. Bazı kapı ve pencerelerinin sökülerek götürüldüğü görünen konaktaki bazı odalarında yer döşemesi tahtalarının da sökülerek alındığı belirtildi. Çıkan yangın sonrasında hiçbir korumanın alınmadığı konak, yangın sonrasında harabeye dönmüş durumda. Konağın sadece bir odasının az hasarla ayakta kaldığı, diğer odaların ise tamamen zarar gördüğü görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız