SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balık Pazarı'nda Hamsi Bereketi

0
Güncellendi - 2016-01-26 19:00:12
Balık Pazarı'nda Hamsi Bereketi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Balık Pazarında hamsi bereketi yaşanıyor. 6 TL'ye kadar düşen hamsi fiyatları vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Esnaflar, olumsuz hava koşularının bazı balık çeşitlerinin fiyatlarını arttırdığını ancak özellikle hamside tam tersi bir durum yaşandığını söyledi. Malatya Balık Pazarı esnafları, vatandaşların hamsiye olan talebinden memnun kalırken bu durumun sezon sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Sezon başında balık fiyatlarında bir artış yaşandığını ancak şu anda özellikle de hamsi ve uskumrunun fiyatında düşüş olduğunu kaydeden balıkçı Turgay Güleç, “Bu sene balıklar geç çıktı ve bolluk yaşanmadı bundan dolayı da sezon başlangıcında fiyatlarda bir artış oldu ama şu anda fiyatlarda baya bir düşüş var. Özellikle Uskumru ve Hamsinin fiyatları baya düştü. Fiyatlar uygun olunca vatandaşın da talebi fazla oluyor” ifadelerini kullandı.

Balık fiyatlarından da bahseden Güleç, “Hamsi şu anda 6, uskumru 8.5 ise çupra 20 lira. Diğer balıklarda da her hangi bir değişiklik olmadı, bu durum sezon sonuna kadar devam eder” diye konuştu.

Balık pazarı esnaflarından Mahmut Şişman ise olumsuz hava koşullarının balık fiyatlarını arttırdığını ancak bunu vatandaşa yansıtmadıklarını belirterek, “Özellikle İstavriti son dört, beş gündür hiç bulamıyoruz. Bu da doğal olarak istavritin fiyatına yansıyor ama Hamsi ve Uskumrunun fiyatlarını halkımız bolca yesin diye elimizden geldiğince arttırmamaya çalışıyoruz, yani karsız balık satıyoruz diyebilirim. Havalar normale dönerse balık fiyatları da normale döner” dedi. 6 TL liraya kadar düşen hamsi fiyatları vatandaşların da yüzünü güldürüyor. Genel olarak balık fiyatlarını normal bulan vatandaşlar özellikle hamsi ve uskumruyu bolca tükettiklerini ifade ederek sezon sonuna kadar bu durumun böyle devam etmesini istiyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız