SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Balık Tutmayı Öğretmeyi Hedefleyen Proje''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Su Ürünleri Destek Eğitim Merkezi (SÜDEM) Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim programı sonunda sertifika töreni düzenlendi.

Türkiye'deki işsizliğin çözümüne yönelik olarak Aktif İşgücü Programları Türkiye İş Kurumu'na Destek Projesi kapsamında SÜDEM Projesi hazırlanmıştı. Proje kapsamında Malatya İnönü Üniversitesi Sürgü Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen ve Avrupa Birliği (AB), İş-Kur Malatya Müdürlüğü ile Elazığ Fırat Üniversitesi'nin desteklediği "Balıkçılık ve Su Ürünleri" eğitim programı sonra erdi. 35 kişinin katıldığı eğitim programı sonunda İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde sertifika töreni düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Rektör Vekili ve projenin genel koordinatörü Prof. Dr. Hasan Küçükbay sertifika töreninde yaptığı konuşmada, İnönü Üniversitesi tarafından hazırlanan 3 projeden biri olan Su Ürünleri Destek Eğitim Merkezi Projesi hakkında bilgi verdi. Bir yılı aşkın süredir 35 kişiye verilen eğitim sonunda sertifika töreni için toplandıklarını söyleyen Prof. Dr. Küçükbay, "Projenin temel amacı, insanlara her gün balık vermektense onlara balık tutmayı öğretmektir. Proje kapsamında kursiyerlere, su ürünleri, balıkçılık, temel bilgi teknolojisi, girişimcilik konuları öğretildi" dedi.
84 bin euro tutarındaki projenin yüzde 12'lik bölümünün İnönü Üniversitesi tarafından, kalanın ise AB Komisyonu tarafından karşılandığını belirten Rektör Vekili Küçükbay, üniversite olarak benzer projeleri devam ettireceklerini kaydetti.

Proje koordinatörü Öğretim Görevlisi Hasan Yazlak da, sinevizyon gösterisiyle proje hakkında bilgi verdi. Projeye katkıda bulunanlara plaket takdim edilmesinden sonra, kursa katılan 35 kişiye sertifikaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız