SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balıkçılar Dikkat!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Abdullah Demir, su ürünleri avlanma yasağının sona ermesiyle beraber, avlanma sezonunda uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

Demir, su ürünleriyle ilgili olarak Tarım ve Köyişleri tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde hareket edildiğini belirterek, "Ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen kanun ile amatör balıkçılığı düzenleyen hükümleri gereğince her yıl 15 Nisan-15 Temmuz arasında su ürünleri avlanma yasağı var. Bu dönemler içerisinde yapılan bütün avlanmalara cezai işlem uyguluyoruz. Bu dönemde özellikle dikkat edilmesi gereken hususları kamuoyuna duyuruyoruz. Yasağa uymayanlara gerek güvenlik güçleri gerekse Tarım İl Müdürlüğü olarak bizler gerekli yaptırımları uyguluyoruz. Yasaklara uymayanlarla ilgili bizim bu yıl 2 kişiye ceza verdik" dedi.

Denetimlerin çok önemli olduğunu kaydeden Demir, "Doğal kaynaklarımızı korumamız bir bilinç meselesidir. Yani biz yasak dönemlerde yaptığımız hatalar gelecekte bizlere olumsuz yönde yansımaktadır" şeklinde konuştu.

15 Temmuz itibariyla su ürünlerinde avlanma yasağının kalktığını belirten Demir, uyulması gereken kuralları şöyle sıraladı:

“Av gözü açıklığı 44 mm'den küçük olan avların avlanılması. Tek parça halinde 500 metreden uzun ağ kullanılması. Tüm iç sularımızda ığrıp ve manya ağlarıyla avcılık yapılması gırgır ve her türlü trol ağlarının kullanılması. Serbest dönem boyunca 35 cm'den küçük kara balıkların, 30 cm'den küçük sazan balıklarının avlanması. Ruhsatsız teknelerle avlanılması. Özellikle doğanşehir ilçesi Karanlık derede avcılık bütün dönem yasak. Amatör balıkçılıkta serbest dönemde 10 adetten fazla sayıda sazan balık avlamak yasak.
Amatör bir balıkçı en fazla 4 adet olta takımıyla avlanabilir ve olta başına iğne sayısı 6 adedi geçemez. Tırıvırı, paraşüt olarak üretilen av aracının üretimi ve satışı ile su ürünü avcılığında kullanılması kesinlikle yasak."

Demir, doğal kaynakların devamı açısından yasaklara uyulması gerektiğini ifade ederek, "Özellikle bu konularda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Sıkıntı olduğu zaman Tarım İl Müdürlü Kontrol Şubesi'nden bilgiler alabilirler. Bahsedilen işlemlere uyulmadığı takdirde sorumlulara hakkında işlem yapılacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız