SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balıkçılara Destekleme Ödemesi

0
Güncellendi - 2018-07-17 20:16:58
Balıkçılara Destekleme Ödemesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit 2017 yılında kentte balıkçılık yapan 63 tekne sahibine Tarım ve Orman Bakanlığınca 47 bin 750 TL destekleme ödemesi yapıldığını söyledi.

Malatya’da geleneksel kıyı balıkçılığının kayıt altına alınması ve desteklenmesi başvuruları başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından "Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği" yayımlandı.

2017 yılından itibaren ülke genelinde ve Malatya’da avlak sahalarında ticari amaçla balık avcılığı yapan balıkçı teknelerine hibe şeklinde destekleme ödemesi yapılıyor. Bu kapsamda 2018 yılı destekleme müracaatları başladı. Ticari amaçla balıkçılık yapan tekne sahibi balıkçılardan desteklemeden faydalanmak isteyenlerin 14.09.2018 tarihi mesai bitimine kadar Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne şahsen başvurmaları gerekiyor.

2018 yılı destekleme miktarının, boy uzunluğu 4,99 metreye kadar olan tekneler için 500 TL, boy uzunluğu 5-7,99 metre arası tekneler için 750 TL, boy uzunluğu 8 metre ve daha büyük boydaki tekneler için bin TL olarak belirlendiği öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit "2017 yılında ilimizde balıkçılık yapan 63 tekne sahibine Bakanlığımızca 47 bin 750 TL destekleme ödemesi yapıldı. Bu yıl daha fazla tekne sahibinin desteklemeden yararlanmak için müracaatta bulunmasını bekliyoruz. İlimiz balıkçılığının gelişmesi için önemli olan Bakanlığımızın verdiği bu desteğin balıkçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız