SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balıkçılık Paneli

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği'nce "Ülkemiz ve Dünya Açısından Hayati Sektör: Su Ürünleri ve Balıkçılık" konulu panel gerçekleştirildi.

Panele ilişkin dernek tarafından yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği tarafından organize edilen, 'Ülkemiz ve Dünya Açısından Hayati Sektör: Su Ürünleri ve Balıkçılık' konulu panel Avşar Otelde Gerçekleştirildi, BAYPA Balıkçılık, MAKRO Boru, ve AYHANLAR Ecza deposu yetkililerinin koşturduğu salonda TÜGEM SU ÜRÜNLERİ Daire Başkanlığı,İhracatı Geliştirme Merkezi , İnönü Üniversitesi ve Fırat Üniversitesinden konuşmacıların katıldığı Panelde sektörle ilgili birçok konuda üreticilere ve yetiştiricilere bilgi paylaşımında bulunuldu. Panel Oturum Başkanı İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alper Durak , katılımcılara ve konuşmacılara hoş geldiniz dedikten sonra ilk konuşmayı Dernek Başkanı Soğukpınar’a verdi. Soğukpınar '20 Yıl önce mezun olduğu Su Ürünleri sektörüne, şahıs ve dernek olarak her türlü katkıyı sunacaklarını, bu sektörün ürünlerinin, insan yaşamında vazgeçilmez protein çeşitlerinin ana kaynağı olması vesilesiyle, yerini dolduracak herhangi bir protein kaynağı olmayacağından, sadece Malatya olarak değil bölge ve ülke olarak Su Ürünlerine ve Balıkçılığa önem vermeliyiz ve vereceğiz' dedi.

Daha sonra Malatya Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Tarım İl Müdürlüğü olarak son bir yılda Malatya da 30 civarlarında dolaşan ruhsatlı yetiştirme Tesis sayısının 55 e ulaştığını yetiştirilen Alabalık Miktarının neredeyse % 70 oranında artığını ve artarak devam edeceğini, başvurulardan ve Tarım İl Müdürlüğüne bu konudan dolayı başvuru, bilgi alma kaynaklı yoğun taleplerin yaşandığını söyledi.

Daha sonra panele geçildi. Panelin başkanlığını yapan İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alper Durak konuşmasının başında; Ziraat Fakültesinin Dekanlığını yürüttüğünü , aynı zamanda Malatya Su Ürünleri Fakültesinin de kurucu Dekanlığını yürüttüğünü açıklaması ve bu yıl İlimizde de Su Ürünleri Fakültesi öğrenci tercih formlarında yer alacağını tekrar duyurması, Salonda bulunan bütün dinleyiciler tarafından alkışla karşılandı.

Panelde, Tarım Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Su Ürünleri Daire Başkanlığından Uğur AYHAN, İGEME Şube Müdürü Çiğdem CIVAMER, Fırat Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.dr. Naim SAĞLAM, Yard.Doç. Dr. Yaşar Özdemir , Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nuri ÇAKMAK VE Erhan SOĞUKPINAR dinleyicilere çok kıymetli bilgiler verdiler.

Daha sonra panelde Soru ve Cevap bölümüne geçildi.

Panelde sektörle ilgili birçok soru soruldu ve cevapları ilgililer tarafından verildi, panele katılan yetiştiricilerin ve öğrencilerin sormuş olduğu birtakım soruların, Dernek Başkanı Soğukpınar tarafından ilgili makamlara iletilmesi için not edildi.

Kahvaltı, kokteyle ve ikramlardan oluşan ve dört saat süresince ilgiyi kaybetmeyen panel sonunda panele katılan değerli hocalarımız ve yetkililer Malatya Belediyesi tarafından kaptaj tesislerine götürüldükten sonra panel sona erdi.

Panele Tarım İl müdürü Hamit AYGÜL,Sürgü Meslek Yüksek okulu Müd. Ali YAZLAK, Elazığ Su üRünleri Araştırma Müdürü Ali KILIÇ, Keban Tarım İlçe Müdürlüğü, KAHRAMANMARAŞ, Elbistan tarım il müdürlüğü yetiştirici ve öğrenci katılırken Elazığlı yetiştiricilerin panele daha fazla ilgi gösterdikleri gözlendi.

Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı SOĞUKPINAR, bu tür etkinlikleri dernek olarak yapacaklarını ve Mart ayı içerisinde başka konularda etkinlik düzenleyeceklerini Malatya ve ülke gelişimi için her zaman gayret sarf edeceklerini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız