SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balıkçılık Projesine Onay

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı'nın destek verdiği balıkçılık projesinin onaylandığı bildirildi.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İnönü Üniversitesi Sürgü Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Proje Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Küçükbay, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle kırsal kalkınma için, yerel kaynaklı girişimleri teşvik etmek ve program bölgesinde gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Malatya dahil 13 ilde balıkçılık projesinin onaylandığını belirtti.

Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars, Kayseri, Sivas,Yozgat, Karaman, Konya, Binöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin hayat standartını yükseltmeye yönelik olarak balıkçılık projesinin uygulandığını ifade eden Prof.Dr. Hasan Küçükbay, "Sürdürülebilir balıkçılık kapsamında verilecek kurs ve eğitimlerle balık üreticileri bilinci hale getirilecek. Doğaya ve çevreye zarar verilmeden balık üretimli yapılacak. Su kaynakları ve potansiyeli belirlenerek değerlendirilecek" dedi.

Bir yıl uygulanacak projenin toplam bütçesinin 82 bin 496 Euro olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Küçükbay, bütçenin yüzde 89'luk kısmının Merkezi Finans ve İhale Birimi, yüzde 11'lik kısmının da İnönü Üniversitesi tarafından karşılanacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız