SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Balina Kılıklı Herif, Dediler!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:39:25
A- A+ PAYLAŞ

İSTANBUL- Pendikspor Yönetimi, dün oynanan Spor Toto 2. Lig karşılaşması sonrası Yeni Malatyaspor yetkililerinin maçı terk ederek ortamı gerdiklerini ve kendilerini tehdit ettiklerini iddia etti. 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan 15. hafta maçında Yeni Malatyaspor’u konuk eden Pendikspor, karşılaşmadan 2-2’lik beraberlikle ayrılmış, maç sonrası protokol tribününde olaylar çıkmış ve Pendikspor ile Yeni Malatyaspor yöneticileri arasında çıkan tartışma stat dışına da taşmıştı.

"TRİBÜNÜ TERK EDEREK ORTAMI GERMİŞLERDİR"

Olaylar sonrası basın açıklaması yapan Pendikspor yönetimi, “Gerek maç öncesinde, gerek maç esnasında ve gerekse maç sonrasında ortaya çıkan olaylarla ilgili Malatyaspor yöneticileri tarafından basın ve kamuoyunu yanıltıcı bilgilendirme karşısında, Pendikspor Kulübü olarak yaşanan olayları tüm çıplaklığı ile kamuoyu ile paylaşma zarureti doğmuştur” denilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Maç öncesinde Pendikspor Kulüp yönetimi olarak Malatyaspor yönetimine misafir takım seyircileri için yüzde 5 kota uygulaması resmi olarak bildirilmiştir. Bizzat Pendikspor kulüp başkanımız, Malatyaspor kulüp başkanı ile görüşerek 20 adet protokol tribünü bileti Malatyaspor Yönetimine verilmiştir. Maçın başlaması öncesinde daha önce biletleri verilen Malatyaspor Yöneticileri, stada alınarak protokol tribününde ağırlanmıştır. Bilahare Malatyaspor kulüp başkanı ve yanında as başkan olduğunu öğrendiğimiz Nusret Öncü isimli şahıs, daha fazla Malatyaspor taraftarının protokol tribününe alınmasını talep etmişler. Bunun mümkün olmadığı yöneticilerimiz tarafından kendilerine söylendiği halde kulüp başkanı tarafından protokol tribününde oturan yöneticilere ‘haydi hep beraber burayı terk ediyoruz’ diyerek yanında birkaç kişi ile birlikte tribünü terk ederek ortamı germişlerdir."

"KULÜP BAŞKANIMIZ ALENEN TEHDİT EDİLMİŞTİR"

"Nusret Öncü isimli şahıs protokol tribününe tekrar gelerek kulüp başkanımız ile biletle ilgili taleplerini tekrar dile getirmişlerdir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kulüp başkanımız maalesef bunun şu aşamada mümkün olmadığını söylemesine rağmen ‘Siz de Malatya’ya geleceksiniz bu işin hesabını orada görürüz’ diyerek kulüp başkanımızı alenen tehdit ederek protokol tribününden ayrılmıştır. Maç normal şekilde oynanmış saha içinde hiçbir sorun olmamıştır. Ancak maçın bitiminde Nusret Öncü isimli şahıs gerek emniyet mensuplarına gerekse görevlilere tehditler savurmaya devam etmiş, daha sonra dışarı çıkarak yanında başka yöneticilerle birlikte Pendikspor takım otobüsünde Pendiksporlu oyunculara sözlü ve fiili tacizde bulunmuş, olaya emniyet görevlileri müdahale ederek Nusret Öncü ve yanındaki diğer şahısları olay mahalinden polisiye tedbirlerle uzaklaştırmıştır. Olayların bu hale gelmesinde Pendikspor yöneticisi ve taraftarının hiçbir şekilde etkisi ve dahili olmamıştır. Bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi Pendikspor kulüp başkanının Yeni Malatyaspor yöneticileri için ‘Belirli sayıda kulüp yöneticilerini alın, gerisini süpürün’ gibi bir ifade asla söylenmemiş olup, tam tersine misafir takım ve yöneticilerine misafirperverliğin gereği yapılmıştır. Olayları bu noktaya getiren Nusret Öncü isimli şahıs belli ki bu işleri önceden planlamış, oynamış ve işi dahada büyüterek maç sonrasında hiçbir kulüp yöneticisine yakışmayacak bir tarz ve üslup içerisinde getirerek hakaret tehdit ve şantajlarını sosyal medyaya da taşımıştır. Sosyal medyada kulüp başkanımız için ‘Balina kılıklı herif’ ilçe emniyet müdürüne ‘yalaka’, Pendik için ‘Pendik İsrail'dir’ gibi hakaretlere devam etmiş ve ‘kimse iyi niyetimizi istismar etmesin bunun hesabı sorulacaktır’ diyerek alenen tehdit etmiştir. Biz Pendikspor kulübü ve camiası olarak her zaman Fair-play’i, centilmenliği ve misafirperverliği ön planda tutan, misafir takım başkan yöneticisi ve taraftarlarına gerekli misafirperverliği yapan kulübüz ve böyle olmaya devam edeceğiz."

"BU OLAYLARI HİÇBİR ŞEKİLDE MALATYASPOR CAMİASINA MAL ETMİYORUZ"

Olayların iki takım arasındaki sportif dostluğu bozmayacağı vurgulanan açıklamada, "Bu olayları provoke eden tek taraflı istismar eden kamuoyunu ve camiasını yanlış bilgilendiren Nusret Öncü ve yanındaki kimliğini bilmediğimiz birkaç kişi olayların bu noktaya gelmesine neden olmuştur. Pendikspor ve Yeni Malatyaspor camialarının sportif yarış içerisindeki rekabetlerini, dostluklarını hiçbir güç bozamayacaktır" denildi.

ARŞİV FOTO: Pendikspor Kulübü Başkanı Sami Bayram

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız