SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balon Uçurup, Meşale Yaktılar ve Yıkmaya Başladılar

0
Güncellendi - 2018-11-09 22:58:32
Balon Uçurup, Meşale Yaktılar ve Yıkmaya Başladılar
A- A+ PAYLAŞ

TOKİ'Cİ  DE ŞAŞTI: "İLK DEFA BİR YIKIM TÖRENİNE KATILIYORUM!".. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Malatya İnönü Stadı'nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi kararının ardından yıkım çalışmaları için statta tören düzenlendi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen törene; AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Emlak Daire Başkanı Dursun Baştürk, belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Emlak Daire Başkanı Dursun Baştürk, “Emlak dairesi olarak yıllardır Toplu Konut İdaresi'nin ihtiyaç duyduğu arsaları temin ederek, bu taşınmazlar üzerinde özellikle sosyal konut üretmeye alışmış bir insanım. İlk defa bir yıkım törenine katılıyorum. Yıkım deyince biraz garipseniyor, zorlanıyorsunuz ama Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla mülkiyetimizde olan bir yerin oraya tekrar iadesiyle üzerinde millet bahçesinin yapılacak olmasından dolayı çok mutlu olduğumuz, gurur duyduğumuz bir tablo. Bu tablonun oluşmasında vekillerimizin, belediye başkanımızın büyük gayretleri var. Eski stat yerlerinin TOKİ'ye devri ve akabinde yeni statların yapılmasında Malatya’mızda, eski ve yeni yerlerin devri konusunda ilk imzalanan protokollerdendir. Malatya'nın böyle bir önceliği, güzelliği var. Diğer illerimizden eski statların yıkımı konusunda biz valiliklerimizle iş birliği yaptık, onlarla yazışmalarımızı yürüttük. Ama burada Büyükşehir Belediye Başkanımız dedi ki 'Bu projede ben varım, bu işi biz yürüteceğiz. Halkımıza yapılacak millet bahçesini biz yapmak istiyoruz.' Biz de elimizden gelen desteği veririz dedik. Burada 40 bin metrekarelik TOKİ'nin bir mülkiyeti var. Malatya'ya helali hoş olsun. İnşallah millet bahçesinin açılışında da bir araya geliriz” dedi.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise ‘Millet Bahçesi’nin Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Yeni güzelliklere adım atmak, bismillah demek üzere bir aradayız. Yıllarca Malatya’mıza stadyum olarak hizmet veren bu alanımızın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ‘Millet Bahçesi’ne dönüşümünün ilk adımını atıyoruz. Millet Bahçemiz Malatya’mız hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da “Millet Bahçesi projesi, Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran öncesi Malatya’mıza bir hediyesidir. Malatya’mızı daha güzelleştirmek, geleceğe hazırlamak için mücadele ettik. Burası Malatya’mızın emektar stadyumu, burada çok spor müsabakaları gerçekleşti, öğrencilerimizin programları oldu, bizler burada birçok programlar yaptık. Ama şehrin gelişimine göre Malatya’mıza yeni bir stadyum gerekiyordu, bu çerçevede stadyumu da yaptık, şuan faaliyet gösteriyordu. Doğrusu burası TOKİ’ye verilmiş ve burada alış veriş merkezi yapılması planı vardı. Daha sonraki görüşmelerimiz ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla burası Millet Bahçesi’ne dönüşecek. Bu kompleks içerisinde bir stadyumumuz, kapalı spor salonumuz ve yüzme havuzumuz vardı. Yüzme havuzunu koruyacağız, çalışmaları yapıyoruz, eğer güçlendirme gerekiyorsa güçlendirme yaparak, bu bölgedeki kardeşlerimize hizmet edecek. Yine bu bölgenin yapısına göre bir kapalı spor salonu da ihtiyaç onunla ilgili de çalışmaları da ortaya koyacağız. Millet Bahçesi projesi Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak 112 acil eylem planımız çerçevesinde vermiş olduğumuz sözlerden birisiydi, bugün o sözümüzü yerine getirmenin de gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise Malatya’ya kazandırılacak güzel bir hizmetin temelinin atıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu tür yerleri özellikle şehrimizdeki yaşanabilir yeşil alanların çoğaltılması konusunda Malatya iyi bir noktaya geldi. Tabi ki dünyada belirli standartlar var. Bu anlamda Malatya bu standartlara kavuşan iller arasında yer alıyor. Buranın Hürriyet Parkı’yla birleşmesiyle büyük bir alan Millet Bahçesi’ne dönüşmesinin başlangıcını yapmış oluyoruz. Malatya şuan devam eden parklarıyla, merkezdeki parkları devasa on binlerce dönüm kullanılabilir yeşil alanlar var. Bu anlamda Avrupa standardını yakalayan bir il konumunda. Malatya’da yerel kalkınmanın izlerini her yerde görüyoruz.”

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Malatya İnönü Stadı’nda 1978-1980 yıllarında 19 Mayıslarda ve maçlarda stada geldiğini ifade ederek, “O günleri hatırlayarak bugün yeni şeylerin temelini atmak üzere buradayız. Mehmet Kavuk, ‘buranın tarihi 1961’ dedi. İlk kez Malatya stadyumu 1961’de yapılmış ve üzerinden 57 sene geçmiş. Bu statta çok bayramları, maçları, programları geçirdik. Burası Malatya’nın birçok bayramını kutladığı, organizasyonlarına ev sahipliği yaptığı bir yer. Malatyaspor’umuz burada çok maç yaptı. Son sürece girdiğimizde Malatyaspor başkanlarımızdan Haşim Bey (Haşim Karadağ) buranın depreme dayanıksız olduğuna dair bir rapor geldiğini söyledi. Biz, test yaptırdık ve yıkılması gerektiğine o zamandan net bir karar oluşmuştu (Söz konusu inceleme sonucu iddianın aksine kapalı tribüne sağlam raporu verilmiş ve yeniden kullanılmaya başlanmıştı.- malatyahaber). Onun üzerinde biz Cumhurbaşkanımıza, ‘Malatya’ya yeni bir stat kazandıralım’ diye gittik. Cumhurbaşkanımız, ‘Malatya’ya yeni bir stat kazandıralım’ dedi ve şuanda uluslararası standartlara sahip yeni bir stadımız var. O statta Malatyaspor’da Süper Lig’de çok güzel top koşturuyor. Biz yeni stadı yapınca eski stadımızı TOKİ’ye devretmiştik. Bu stat zaten TOKİ’nin idi, burayı yıkıp para kazanmak üzere ya AVM yapacaktı ya da buraya rezidans yapacaktı. Buraya yeni binalar dikecekti. Malatya’nın tam göbeğinde yüksekliğini tasavvur edemediğim yüksek binalar olacaktı. Biz, bu stadın yerinin Malatyalıya ait 57 yıllık bir mekan olduğunu, bu hafızanın korunması gerektiğini, rezidans ve AVM’lere ait olmadığını söyledik. Kime söyledik, dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a söyledik. Milletin yanında yer aldığı gibi bir kez daha yer aldı ve ‘Burası Malatyalıların’ dedi. Biz burayı TOKİ başkanımızdan istedik. Cumhurbaşkanımız, ‘Malatya’ya Millet Bahçesi yakışır’ dedi ve Türkiye’de yapılacak Millet Bahçelerinden ilk sekizinden birisini Malatya olarak açıkladı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı ile Polat, Baştürk ve davetliler tarafından çalışmaların resmi olarak başlaması için hazırlanan butonlara basıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

78 yorum yapılmış

  • serkan (5 yıl önce)
    Türkiyede bir ilk başkanım yıkım töreni yeni bir hizmetleri yokki açılış töreni yapsınlar temel,ni sizin beş senedir altyapısını yaptığınız yeşil kuşağa sarıldılar inş bu onların yıkım töreni olacak allah aşkına başkanım il baş iki vekil birbüyükşehir baş kanı canlı yayında milletin gözünün içine baka baka yalan söylediler bir taneside diyemediki sayın gürkanın emeği çok alt yapısında yeşil kuşak projesini sayın r tayip erdoğan ve o zamanki baş bakan ahmet davut oğlu da bizzat bu beş kişininde olduğu ramada otelde yeşil kuşağı ve bu ve bu vekiller ve il başkanıda biliyor kimin projesi olduğunu ama ne acıdırki hiç biride isminizi telafuz edemedi aslında kurban olduğum allahım konuşturtmada yani isminizi söyletmedi o ağızlara çünki ozaman mütavazi olacaklardı sayın gürkan başlattı bizde devam edeceğiz diyemediler diyemezler allah yolunu açık etsin başkanım sen doğru ol eğri belasını bulur
    0
    0
    Yanıtla
  • realist (5 yıl önce)
    yahu arkadaş bu kadar yanlı haber olur mu.. Adamlar millet bahçesinin temeli sayılacak bir işe başlıyorlar siz haberi tersten okutuyorsunuz. Bir çok yorumcu arkadaşada bravo valla sanırsın statta doğmuşlar. Yenisi yapıldı beyle takım süper ligde oynuyor bilginize..
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (5 yıl önce)
    Bu yıkım için törene katılanların ülkeye bir kuruşluk faydası olmuşmudur acaba sırf mevkileri için ülkemizin Cumhuriyetin kazanımlarını ayaklar altına alanlarsınız unutmayınki Cumhuriyeti sarsarsanız sizler birer hiçsiniz sonunuz Kargaşadaki müslüman ülkeler gibi olur.Onun içindirki rant için inönü ismi taşıyor diye yıkım için tören düzenleyenlere alet olmamanız gerekirdi,
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (5 yıl önce)
    Çok yazık sırf İnönü adını taşıyor diye yıkımda tören düzenleniyor şunu bilinki sizin şu an ülkede rahat yaşamanızı Atatürk ve yol arkadaşı hemşerimiz İnönü sayesinde olmuştur.Şimdi kalkmışsınız amacı belli olmayanların yanında yer alarak suç işliyorsunuz birazda saygınız olsun ülkemiz için savaşanlar size bu vatanı bırakanlara.Kimki bu törende yer almışsa yazıklar olsun çok hüzünlü ibretlik bir durum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane stad yerle bir ediliyor buna seviniliyor. Eğer stad olarak kalsaydı belki bizi onurlandıracak gururlandıracak futbolcular çıkardı. Bu yapılan tören amacı olmayan saçmalıktan başka birşey değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (5 yıl önce)
    Koltuk sevdası insana neler neler yaptırıyor. Adamın elinde proje olmayınca ve projede üretemeyince yıkım işlerini insanlara icraat gibi göstermek zorunda kalıyorlar. Orada olanların hepsi acınacak durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (5 yıl önce)
    Boşuna dememişler işi EHLİNE verin diye. Sonra muhtar dahi olamayacak insanlar utanmadan sıkılmadan aklınızla dalga geçerler ama üzülerek söylüyorum ki Malatya artık hakediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem44 (5 yıl önce)
    Hayret birşey arkadaş yıkım için tören yapılmış gülmemek elde değil. Yeşil Kuşak projesini hayata geçirmek için çırpınan, didinen Selahattin GÜRKAN yok yıkım ekibi orada. Tabi ki yıkılacak fakat tören düzenlemek nedir şaka gibisiniz. Oy toplamak için nasıl gezeceksiniz çok merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • srt (5 yıl önce)
    Ooo buralar hep kayısı tarlasıydı yıkım tören haline gelmesi normal alisamiyen stadı yıkılırken onbinler gitti bir parca tas koltuk hatıra almak için o stadın mazisi var sonuçta ama sunu gördüm önce söküm yapılabilirdi koltuklar mesala demir aksam mesela koltuklar ilçe stadlarında kulanılabılr
    0
    0
    Yanıtla
  • bilo (5 yıl önce)
    BİR AVUÇ YANDAŞ..DUYANDA 5.KÖPRÜ YAPACAKLAR SANIR..VAH MİLLET VAH..HERŞEY TAMAM(İŞSİZLİK,ENFLASYON,DEVÜLASYON,YANDAŞLIK,ŞEHİR İÇİ OTOPARK SORUNU VS)MİLLET BAHÇESİ EKSİK..HAYVANAT BAHÇENİZİDEGÖRDÜK :))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Şerif Dereli (5 yıl önce)
    Bu proje Malatya'nın bu bölgesine hak ettiği değeri kazanmasına yardımcı olacak. Yılların semti bu bölge tarihe nicelerine tanıklık etmiş bir yer. Fakat çarşı ile bağlantımız olan Cezmi Kartay caddesi bu bölgeyi çarşıdan ayırarak geri kalmasına neden oluyor. Belli bir saatten sonra bırakın kadınları erkekler bile bu caddeden geçmekte çekiniyor. Pislik yuvası her şey var. Sürekli mekanların kapısında caddesi silahla, bıçaklar kavgalar. Asıl tartışmamız eleştirmemiz ve güç birliği yapmamız gereken konular bunlar. İsteyen alkolünü alsın eğlensin kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok fakat bu mekanlar çarşı göbeğinden alınıp daha müsait bir yere götürülsün bu bölgenin sakinleri de rahat etsin. Yıl içerisinde defalarca haberlere konu olan bir o kadarının da haberlere yansımadığını dile getirmek isterim. Yıkılsın yerine daha güzel tesis ve parklarında olacağı bir alan oluşturulsun. İtiraz niye?
    0
    0
    Yanıtla
  • size ne (5 yıl önce)
    DİKKAT EDİNİZ? selaahadin başkan yok yıkımda yıkım yanı başında ama yok neden değere kıymet veren anıları bir çırpıda silmeyip düz mantıkla hareket etmeyen biri.bıraksalardı acık tribünü yıkıp diğer yerler kalıp hem spor alanı hem konser yeri hem amatör takımlar için muhteşem planları vardı.yazık olsun komedi gibi yıkımında reklamını yapıyorlar.İCRAAT YAPIN İCRAAT yeter 40 yıldır naptınız güzelim malatyaa YETER
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (5 yıl önce)
    Allah yardım ede size yazıklar olsun ya yıkım için tören mi olurmuş para çıksın masraf olsun da nasıl olursa olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Reis kusura bakma Malatya yı kaybettiniz. Yazıklar olsun şucularla bucylarls hem güzelim şehri hem da üniversiteyi mahvettiniz. Biraz chp benzemeye başladınız galiba. Sonun başlangıcı. Ülkenin gerçek sahiplerini görmezden gelenlerin sonu hüsrandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • cihat (5 yıl önce)
    HACI UĞUR POLAT BAŞKANIMA TESEKKÜR EDİYORUM.BU DÖNEMDE İNŞALLAH(YÜZDE 100) ADAYIMIZ OLUP DAHA GÜZEL HİZMETLER VERECEKTİR.TEŞEKKÜRLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • Realist (5 yıl önce)cihat isimli kullanıcı yorumuna
    Şakşakçılık yapmaya devam diyorsunuz yani. Öyle güzel hizmet ki bizim cebimizden çıkan paralarla yıkım töreni mesajlarını yağdırıyorsunuz.Sanki istihdam yaratacak bir proje açıyorlar. İşsiz kalınca da parktaki betonları yemeye başlarsınız. Ama önce kernek'ten başlayın. "Beton şehrin mutlu insanları" Cidden kafalar pırıl pırıl!
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (5 yıl önce)
    Yıkım Ekibi çok güçlü. Hadi hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    israf israf israf boş işler için toplanan şehir yöneticileri
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    bir şey yapamadıkları için yıkımda yer almışlar.Yıkım ekibi bayağı kuvvetli.Toki nin yerinde olsam tüm yıkımlara bunları götürürüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Korkmaz (5 yıl önce)
    Malatya büyüklerine yakışmadı.♥
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (5 yıl önce)
    80'li 90'lı yıllarda Malatyaspor'un şehire kattığı bir hava vardı.Stat şehrin içinde olduğu için maç günleri Malatya'da bir şõlen olurdu.Şehir merkezinden stada kadar bir insan seli oluşurdu.Maalesef stat hangi akılla şehir dışına yapıldıysa, o şölen havası,o muhabbet maalesef yoktur.Bu stat yıkılıp yerine yenisi yapılabilirdi.Akraba topluluğu haline gelmiş,bu Malatya'yı yõnetenler.Bir kaç kişinin dışında , kimse eleştiri dahi yapamıyor.Yazık oluyor Malatya'mıza...
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (5 yıl önce)
    Irak savaşında ABD 200 bin kişiyi öldürmüştü savaştan sonra Barzaninin peşmergelerini ABD ye görürüp egitip hepsini sabotajcı ve suikastcı olmak üzere 5000 kişi yetistirdi ,görevler8 ırakda ne kadar doktor,mühendis,ögretme,avukat,bilim adamı varsa hepsini öld7rmekdi nitekim ırakda bombalı eylemler ve suikastlar sonunucu mezhep savaşlarından 4 milyon kişi öldü ırak şu anda din adamlarının elinde meclis onlardan kurulu gelinen nokta yoksul,bitkin ,gerileşmiş bir parçalı ırak.Türkiye 2003 de Emperyalizmin tamamen sömürge hedefi oldu ama büyük bir mücadele var tarkat ve cemaatlarin eline düşmesi demek çöküsün süratlenmesi demek bu karanlıkdan ancak Türkleşerek çıkabiliriz araplasarak degil araplasma zaten batının çökertme projesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Bu nasıl bi sidik yarşıdır arkadaş, erdoğana yapılan bu yalakalığın dünyada benzeri yoktur. Kendimden utandım vallahi. Bu adamlar neyin kafasını yaşıyor, nasıl bir ruh halidir. Koca koca adamlar toplanmış yıkım partisi yapıyor. 2019 yılında saman bile ithal etmesi beklenen ülkenin yöneticilerinin haline bak.. çamurda oynayan çocuklar gibiler ama kesinlikle onlar kadar mahsum değiller..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Şakşakcılar sizi,boş işlerle ve boşa paralar harcıyarak devletin içini boşalttınız .
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)
    Yıkım ekibi : Sizi Allaha havale ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen, İki kazma kürek, iki de ırgat gerek, Ancak hadi gel yapalım şunu geri desen, Bir Sinan, bir de Süleyman gerek.M. Akif ERSOY Fazla söze gerek yok. Umarım anlamışlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatylı (5 yıl önce)
    MEŞALE YAKARAK YIKIM MESAJ VERİLİYOR MEALEYLE BUŞEHİR YÖNETİLECEK DİYORLAR HERHALDE
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    Ya benim anlamadığım bağı bahçesi olan,yani çiftçi perişan,para kazanamıyor.bu millet bahçesi ile ne yapmaya çalışıyorlar.millet bahçesi demek herkesin ortak olduğu,içinde o bölgeye uygun her çeşit meyvenin olduğu,üretim yapılan,sebze türlerinin yetiştirildiği alan anlamı na geliyor.şimdi şehirde ki insanlar gidip orda bel mi yapacak.elma mı hasat edecek.kayısı mı silkeleyecek.üzümmü toplayacak.bilen biri bizi aydınlatırsa seviniriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (5 yıl önce)
    Zamanında sümerbank için yıkılmasın diye bağıranlar şimdi avm den çıkmıyor =))
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (5 yıl önce)
    Yıkılmasını istemeyenler Malatya'nın gelişmesini istemeyen insanlardır !
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (5 yıl önce)
    Utandım. Çok utandım. Siyasilerimizin yıkım töreni yapması bir taraftan Battalgazi Belediye Baskanı Selahattin Gürkan'ın büyük projesinden olan yeşil kuşak projesini pişkin pişkin sahiplenip millet bahçesi projesi adıyla elbirliğiyle silmeye çalışmak bir taraftan ...Vizyonu olmayan , malatyaya getirisi değil götürüsü olan ( bölge müdlükleri vb ) fikir üretemeyerek baskalarının çalışmalarını sahiplenen , kopya çeken tembel , art niyetli siyasileri kendimiz seçtik. Akıllan artık Malatya....
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahdet (5 yıl önce)
    E artık 1000 kişi istihdam edilir demi sayın vekiller siz önce istihdam önce malatya dersiniz ya hani!!! Yakın MEŞALEYİ BAKALIM HALA
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Bu kepçeler betonu değil kalbimizi yıktılar Çabalarınız boşuna İsmet paşa bizim paşamızdır Canımızdır,kanımızdır.. bu böyle biline...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamza (5 yıl önce)
    Malatyamıza hayırlı olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu ülkede her zaman güzel projelere eleştiriler yapılmıştır. Yapılacaktır. Birileri yapacak birileri konuşacak. Her kes en iyi bildiği şeyi yapacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • yav neyi hayırlı olacak.siz artık düşünme yetinizide kaybettiniz.yıkımı millete açılış diye yutturuyorlar.sizde yiyorsunuz afiyetle.birşeye de körü körüne evet demeyin artık kardeşim.allah akıl fikir vermiş.Sırf adı İnönü diye birdenispet yapar gibi tören düzenliyorlar.Bir chpli olarak belediye başkanlığında bu ucube törene gelmediği için oyum SELAHATTİN GÜRKANADIR.AMA o partiden ayrılırsa.Bence Selahattin başkan istifa etsin.gitsin MHP den aday olsun.direk oyum ona.
    0
    0
    Yanıtla
  • sadece insan (5 yıl önce)
    Çocukken içinde pısik beslediğim 2 metrekarelik bir kümesi, yakin zamanda ev halkından kimse görmesin diye gözyaşları ile sobalık tahta yaptım. Pişmanım, keşke çatıda, öylece kalsaydı. Millet bahçesi yapılması güzel ama hatıraya ağlayamaya bilirsiniz de tören nedir el insaf!
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylan (5 yıl önce)
    Atatürk havalimanını yıkan inönüyü yıkmaz mı ? İstanbuldaki inönü stadının yıkılıp adını vodofone ile değiştirip açılışını beşiktaş atkısıyla yapmakta ilk örneklerindendi zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Siyasi düşünceniz söylemlerinize yansımış. İnandırıcılığınızı kayetmişsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymen44 (5 yıl önce)
    Artık şakkkk şakkkkciii yok bu millet bıktı artik
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Malatya ya büyük bir yatırım daha tebrikler hepinize
    0
    0
    Yanıtla
  • İNÖNÜ (5 yıl önce)
    Türkiye ‘nin ilk kolonsuz kapalı tribünlerindendi. Mimari ve mühendislik olarak örnek bir projeydi ama adıdı İNÖNÜ olduğu için MEŞALELERLE yıkıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Naci (5 yıl önce)
    Yıkım için tören ?.. İlginç olmuş doğrusu.. Bu arada yıktığınız basamak ve merdivenlerden birkaç tanesini zahmet olmazsa yeni stadın çıkış yoluna koyunuz, zira maçtan çıktıktan sonra caddeye çıkabilmek için daracık bir demir merdiven önünde bekleyen binlerce insan birikiyorda o yüzden...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Allah akıl fikir versin bu idarecilere Malatyamizi yine ana haberlere konu yaparak madara ettiniz. Neyin kafasini yasiyorsunuz. Yazıktır günahtır. Yok efendim depreme dayanıklı değilmiş sanki sehrin binaları cokmu dayanakli. Nasrettin Hoca ne demis minareyi calan kilifini hazirlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait (5 yıl önce)
    MEŞALE yi severler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan caner (5 yıl önce)
    Tam ekip orda ☺️tam yıkıp halletme ekibi
    0
    0
    Yanıtla
  • recai (5 yıl önce)
    Suç sizde değil size oy verenler de.
    0
    0
    Yanıtla
  • sanane (5 yıl önce)
    Malatyanın önde gelen yıkım ekibi bir araya gelmiş. 16 yıldır malatyanın tüm değerlerini yıkıp yerle bir ettiler. bir de tören düzenliyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (5 yıl önce)
    VAY BE!...Az koşmadım bu stadda...malatyaspor 5.gruptayken yaşımız küçüktü paramız yoktu bılet almaya...maratonun orta çıkış kapısına tırmanıp orta sahayı görmemiz yetiyordu belkıde...yada yüzme havuzunun ordaki damın üstüne çıkarak tek kaleyi görmemiz heycanlıydı...kapıdaki köfte ekmek kokusunu ,futbolcuların karsı benzınlıge park ettıklerı arabalarının yanına giderken yakından görme ihtımalını,amigo ramazanın maçı izlerken tezahürat yapmayı unutmasını,maç saatine yakın maçaaaaa biletttttt bağrışmalarını,skorbordun oraya geçip tv de çıkma ihtımalını,23 nisan kutlamalarında çimlerine basma mutlulugunu ,ışıklandırma yapıldıgında akşam maçı izleyebilme heyecanını,maçtan sonra sivas caddesinden çarsıya kadar taraftarların maç değerlendirmesini,galibıyet sevınclerını HİÇ UNUTMAYACAĞIZ...ELVEDA İNÖNÜ STADI ,ELVEDA EFSANE MALATYASPORUN EFSANE STADI....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ortaç (5 yıl önce)
    Müslüm babanın filmi bile bu yıkımda toplanan kalabalığın 100 katı.yorum sizin millet artık siyasi tiyatrolara rağbet etmiyor ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (5 yıl önce)
    Yazıklar olsun.Atatürk ve İnönü adını taşıyan ne varsa yıktınız yok ettiniz.Üstelik cumhuriyettimizin rövanşını alırcasına ve bu rövanşı gövde gösterisine dönüştürürcesine halkı da yıkım törenine davet etmişler.Buna rağmen törene katılanların sayısı yüz kişiyi anca bulmuş.Bunların yarısı da protokol.Madem bu stad depreme dayanıklı değil.Yenisini yaptınız.Yenisine neden İnönü adını vermediniz? Bu İnönü ki; Kurtuluş Savaşı sırasında ailesini Malatya’ya göndermiş, kendisi Milli Mücadeleye katılmak için Ankara’ya Mustafa Kemal’in yanına gitmiş oradan da Batı Cephesi Komutanlığını üstlenmiş ve 1.İnönü, 2.inönü savaşları, Eskişehir-Kütahya muharebeleri ile Sakarya Savaşı’nı sevk ve idare etmiştir.Büyük Tarruz öncesi cephe Hattını denetlemek için ,M.Kemal ve Halide Edip Adıvar ile birlikte Akşehir’e gider.Eşi Mevhibe hanım da Akşehir’e gelir.Kendisi İstanbul’dan ayrıldığı sırada bebek olan ve o sırada iki yaşında olması gereken oğlu İzzet’i sorar.Malesef oğlu İzzet geçirdiği bir hastalık sonucu vefat etmiştir.İzzet’in mezarı Malatya’da dır.Cephede, İsmet Paşa’nın morali bozulmasın diye bu vefat haberi Paşa’dan iki yıl gizlenmiş, kendisine haber verilmemiştir.İsmet Paşa gerçeği öğrenince tabi ki üzülür.Ama üzüntüyü hemen üzerinde atar ve kendisini hemen işine verir.Bu konu Turgut Özakman’ın Şu Çılgın Türkler adlı kitabında da anlatılmaktadır. Düşünün.Günümüzde hangi baba bu metaneti bu duruşu gösterir.İşte törenle adını taşıyan stadı yıktığınız İsmet İnönü böyle bir Ulusal Kahramandır.Yazık çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir tost (5 yıl önce)
    Yıkım için de tören yapmışlar Herkesi de davet etmişler Yapılan masraflar da deniz olan devlet malından Affferim!
    0
    0
    Yanıtla
  • MÜDÜR BEY (5 yıl önce)
    SİNAN ÖZTAN . KAMİL, BURDURDA MALATYALI , RUMUZLU ARKADAŞLARLA AYNI FİKİRDEYİM. BURADA İNÖNÜ FUTBOL STADYUMU VE ATATÜRK KAPALI SPOR SALONU YIKILARAK ,İSMET İNÖNÜ VE ATATÜRK İSİMLERİ TÜRK TOPLUMUN HAFIZASINDAN SİLİNMEK İSTENİYOR.BURADA BİR TARİH SİLİNİYOR.BU YANLIZCA MALATYADA YAPILMIYOR.TÜRKİYEDE 20 TANE ŞEHİRDE YAPILIYOR.EĞER BÖYLE DEĞİLSE YIKILAN STADYUMLARIN İSİMLERİ YENİ YAPILAN STADYUMLARA VERİLMELİDİR.TÜRKÇEDE BİR ATASÖZÜ VAR.ALTINI ÇÖPEDE ATSAN DEĞERİNDEN HİÇBİRŞEY KAYBETMEZ.MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE İSMET İNÖNÜ HİÇBİR ZAMAN YÜREĞİMİZDEN ,BEYNİMİZDEN SİLİNMEYECEK.İSMET İNÖNÜ KURTULUŞ SAVAŞINDA ATATÜRKÜN EN YAKININDA BULUNA BİR KAHRAMAN, TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YILLARCA BAŞBAKANLIK VE YILLARCA CUMHURBAŞKANLIĞI YAPMIŞ, CUMHURİYET HALK PARTİSİNDE YILLARCA LİDERLİK YAPMIŞ MALATYA' NIN YETİŞTİRDİĞİ EN BÜYÜK İNSANDIR. ŞAYGILAR ,SAYGILAR ,SAYGILAR , BİLMEYENLER İSMET İNÖNÜ'NÜN ÖZGEÇMİŞİNİ OKUSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (5 yıl önce)
    Şehrin hafızasını yok ediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (5 yıl önce)
    Betoncu ekip işbaşında
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    yıkılıp yeşil alan yapılmasına kimsenin sözü yok. yerinde bir karar ancak yıkımı törene dönüştürmek trajikomik olmuş. yıkıma değil de açılışa tören yapılır benim bildiğim. ayrıca 350 bin nüfuslu battalgazi ilçesinin devlet hastanesi, kapalı yüzme havuzu ve kapalı spor salonunun yıkılması ve yenisinin yapılacağının açıklanmaması da ayrı bir garabet. vekillere hatırlatmak da fayda var. malatya yeşilyurt'tan ibaret değil. genel seçimde millet size bir mesaj verdi. umarım mesajı doğru anlamışsınızdır. ayrıca hürriyet parkından battalgazi belediyesine kadar uzanan bölge selahattin gürkan'ın yeşil kuşak projesiydi. umarım proje aynen devam eder. ayrıca söz konusu alan bölgenin en büyük yeşil alanlı parkı, zemini de kapalı otopark yapılmalıdır. işte o zaman malatya size dua eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    Staddan İnönü, kapalı spor salonundan Atatürk adını sildikleri için vekiller ve Haci bek pek keyifliğdi.Hepisine yazıklar olsun.Bu yıkım için tören düzenlenmesi bir ilk.İşin üzücü yanı Malatyamızı hep hoş olmayan işlerle gündeme taşıyoruz.Şu da bilinmeliki Gerçek vatanseverler Atatürk ve İnönü adını kalplerimizden silemezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    Bu haberle ilgili sitede yer alan resimlere dikkatli bakın toplasan yüz kişi yok.750 bin kişinin yaşadığı şehirde onca yaygara ile yaptıkları törene 150 kişi toplayamayan Abbas yolcu bu iş burada biter
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Karatepe (5 yıl önce)
    Bu malatyalıların aklıyla onların tercihleriyle dalga geçmektir. Daire başkanı bile üstü kapalı dalga geçmiş. Ama malatya halkı hemşehrilerim biraz kendilerini sorgulasınlar. Hakettikleri yönetim vizyon bu mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Turan (5 yıl önce)
    toki başkanı bile şaşırmış, adam ömrümde ilk defa yıkım törenine katılıyorum demiş. aslında sadece bu laf bile olayın ne kadar saçma olduğunu gösteriyor da sonradan söylediği daha ilginç. he yerde bu millet bahçesini toki yapıyormuş ama malatya belediyesi bizde para çok biz yapacağız diye ortaya çıkmış. Türkiye'nin en borçlu 5 belediyesi içinde yer alan hangi belediye acaba? madem bu kadar çok paran var, stad yıkmaya harcayacağına belediye ve esenlik işçilerine 1 maaş ikramiye ver mesela hacı başkan. ikramiyeden vaz geçtim esenlik çalışanlarının maaşlarını gününde öde bari. hacı uğur başkan yeniden aday olmak ne yapacağını şaşırmış vaziyette. ne demek yav bizde para çok siz yapmayın biz yapalım???
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (5 yıl önce)
    Tarih silindi yazık EFSANE MALATYASPOR VE İNÖNÜ TARİH DEN SİLECEĞİNİ SANIYORLAR AMA SİLİNMEZZ
    0
    0
    Yanıtla
  • efsane öldü (5 yıl önce)Kamil isimli kullanıcı yorumuna
    Şampiyon malatyaspor var .takımımiz iyi gidiyor.iyi giden varken amatör takimla ugrasamam ömür geçiyor durun süper lig maçları izleyelim.ev araba eksiyince degisir demi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozi (5 yıl önce)
    Emlak daire başkanının açıklamasına bakın.İlk defa bir yıkım açılışına katılıyorum diyor.İlklerin şehri Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski kentin bekçisi (5 yıl önce)
    Betonun tarihi mı olur stadın betonunda demir yok doğru dürüst eleştiriler biraz dolu olmalı hasütüz ne yazık ki rezidans veya avm yapılmayacak yeşil alan olarak tasarlan mış
    0
    0
    Yanıtla
  • Burdur'da Malatyali (5 yıl önce)Eski kentin bekçisi isimli kullanıcı yorumuna
    Biz hasüt değiliz kardeş bunlar kendi yaşadığım mahalleyi kernegi yok ettiler koca koca binalar dikip bir mahalle kültürünü yok ettiler. Başka illerde eve ev verirken Malatyada evimizi yıkıp üstelik bizi borclandirdilar. Belliki sende bu zihniyetten nemalaniyosun yorumlardan rahatsız olduğuna göre...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben sana betondan demir yok diyorum teknik bir konudan bahsediyorum sen bana evinin yazıldığından bahsediyorsun yazılan evine yıkılmadan önce piyasa değeri ne kadardı evet binalar yüksek katlı yanlış yapıldı ama senin gece kondunda çok mu iye bir görüntü sağlıyordu,ben kimseden nemalanıyorum vesselâm...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasüt değiliz Malatya sevdalisiyiz (5 yıl önce)Hasüt isimli kullanıcı yorumuna
    Sen mühendismisin teknik konuşuyorsun betonun tahlilini mi yaptırdın kaldıki tarihi eserlerin hiçbirinde beton yok ama insanlar bu yapıda beton demir çimento yok diye yikmiyolar. Gece kondu meselesine gelince evet gecekondu çarpık yapilasmaydi fakat insanlar mağdur edilmeden yapılabilirdi bu iş orda sadece gece kondular yıkılmadı insanların mazisi sıcaklığı samimiyetide yıkıldı. Peki bunda kim rantı sağladı hadi benim gecekondunun kötü görüntüsü ortadan kalktı peki bu pastanın büyük dilimini kim yedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Görmeyen derki akşama kadar ören yerlerini gezmişsin beton dediğini Romalılar 2000 yıl önce icat etmiş yıktıkları ucube bir çirkinliğin temizlenmesi demek.Harbiden hasütsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet mühendisim senin cahilliğine cevap vermek zorunda kalıyorum çimento ile yapılan sinan ömrü 50 ile yüz yıl arasıdır.orda bir rant sağlanmadı mütahitlere verilmedi toki yaptı
    0
    0
    Yanıtla
  • hasüt olmaya devam et (5 yıl önce)Hasüt isimli kullanıcı yorumuna
    cehalet senin cümle kurmandan belli oluyor kardeş. sen bu zihniyete devam et ben cahille sohbeti keseli çok oldu. laf yetiştirmenden belliki sende belli bir zihniyetin adamısın sana söyleyecek lafım yok. keşke açılışına sende gidip şakşak yapsaydın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burdur da kalmaya devam et
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 kal orda (5 yıl önce)Malatya44 isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten Burdurdaydim Kardeş malatya için üzülüyorum. Lakin sen ve senin gibiler için neyapsalar azdır. Sen Malatya'da devam et layıksın çünkü yapılanlara sana burada sanat tarihi dersi verecek değilim hoş versemde zaten yapılanları anlamıyorsun bile. O yüzden aynı mantık ve mentaliteyle devam et
    0
    0
    Yanıtla
  • mesut (5 yıl önce)
    yıkım ekibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (5 yıl önce)
    Yeşil kuşak projesinin sahibi, savunucusu, mücadelecisi Başkan Gürkan yok. Ama beton kralları armut piştikten sonra tam tekmil ordalar. Söylenecek çok şey var. Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (5 yıl önce)
    SAF SAF OLMUŞ DİZİLMİŞLER YAZIKLAR OLSUN TİCARET BORSASI BAŞKANI KAYISI MI YETİŞTİRECEK ORADA TALİMATLA GELEN SİYASİLERİ ANLADIK BİRLİK VAKFI NE İŞ O NE SIFATLA ORADA KAZMA SALLIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza (5 yıl önce)
    Komediye bak. Sanki büyük bir fabrika yapmışlar da açılış yapıyorlar. Vizyonsuzlugun bu kadarı sadece Malatya'da para ediyor. 2 gün önceden herkese mesaj atmışlardı. Kimse gitmemiş. Bu da bir gelişme.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (5 yıl önce)
    AFFERIN SİZE İYİ İŞ ÇIKARDINIZ (!) YAPTIĞINIZ HATAYI MİLLET BAHÇESİ YAPILDIKTAN SONRA ASAYIŞ HABERLERININ DEĞİŞİK TÜRLERİNDEN ANLAYACAKSINIZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burdur'da Malatyali (5 yıl önce)
    Bir tarihi daha malatyada sildiler. Tebrikler sayın m.vekilleri. Bu gurur hepinizin sayın malatyalılar sonuçta bu vekilleri siz seçtiniz sizler oy verdiniz. Gelişmiş ülkeler tarihi mekanları korurken biz davulla zurna ile yıkıyoruz. Üstelik birde halkı davet ediyo sms atarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne tarihi kardeşim...
    0
    0
    Yanıtla