SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balyoz Davası'nda Flaş Gelişme!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:35:57
Balyoz Davası'nda Flaş Gelişme!
A- A+ PAYLAŞ
 
Savcıdan mahkeme açıklaması...
 
365 sanıklı Balyoz Davası'nda sanıklar ve avukatları savunma yapmadığı için dosyayı başka bir mahkemeye gönderilmesi talebiyle incelemek isteyen savcı Hüseyin Kaplan, "Nakile gerek yok. Avukatlar ve sanıklar davayı uzatmak istiyor. Karar aşamasına geçilsin" dedi.
 
Adli Tıp Kurumu kalp rahatsızlığı şikayeti olan Eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Ergin Saygun için ". Egzersiz ve diyete devam etmeli. Doktor ve reviri olan bir cezaevinde kalabilir" raporu verdi. 
 
Sanıklar mahkemeye dilekçe verip eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Hilmi Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı emekil Orgeneral Aytac Yalman'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti...
 
Silivri'deki 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz Davası'nda sanıklar duruşma salonuna yakınlarının alkışları arasında girdi. Sanıklar da ellerindeki "2012 yılının Balonları" adını verdikleri ve üzerinde "3. Yargı Paketi", "Silah arkadaşlığı", "Bağımsız Yargı", Masumiyet Karinesi", "Ahde Vefa" yazılı balonları havaya attı.
 
SAYGUN'A CEZAEVİNDE KALABİLİR RAPORU
 
10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken daha sonra mahkemeye gönderilen evrakları üye hakim Ali Efendi Peksak'ın okuyacağını açıkladı. Üye Hakim Peksak, Eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ile ilgili Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nun raporunu okudu. Kalp hastası olan "Koroner arter" hastalığı olan ve halen Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde tedavi gören Saygun ile ilgili raporda, "Daha önceki kontrollerinde kendisine sürekli egzersiz ve diyet önerildiği ve bu uygulamaya multidisipliner olarak devam etmesi" gerektiği belirtildi. Raporun sonuç bölümünde Saygun'un "Doktor ve reviri olan bir cezaevinde kalmasında sağlığı açısından bir sakınca olmadığı" belirtildi.
 
ÖZKÖK VE YALMAN TANIK OLARAK DİNLENSİN
 
Bu arada bazı sanıklar geçtiğimiz hafta Ergenekon Davası'nda ifade veren eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile Balyoz Harekat Planı Semineri yapıldığı dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı olan emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesi için mahkemeye dilekçe verdi
 
MAHKEME BAŞKANI AVUKAT TARTIŞMASI
 
Mahkeme Başkanı Ömer Diken daha sonra savcı Hüseyin Kaplan'a söz verdi. Sanıklar ve avukatlarının duruşmalara girmeyerek ya da savunma görevlerini yerine getirmeyerek davayı uzatmak istediklerini öne süren Kaplan, davanın CMK 19-1 maddesi uyarınca başka bir mahkemede görülmesi için Yargıtay'a gönderilmesiyle ilgili inceleme yapmak istemişti. Kaplan'a söz verilmeden önce davanın 1 Nolu sanığı Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz söz verilmesini talep etti. Ancak Mahkeme Başkanı Diken ile aralarında tartışma çıktı. Ersöz'ün söz istemesine karşın Mahkeme Başkanı Ömer Diken, "Her duruşmada böyle gerginlik çıkarıyorsunuz. Sonra da salonu terk ediyorsunuz. Şimdi de aynı şeyi yapıyorsunuz. Önce dinlemesini öğrenin" dedi. Ersöz ise, "Savunma hakkını engelliyorsunuz. Salondan çıkıyorum" dedi. 
 
SAVCI: KARAR AŞAMASINA GEÇİLSİN
 
Savcı Hüseyin Kaplan ise dosya ile ilgili inceleme talebi bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Dosya üzerinde yapılan incelemede, davanın naklinin mevcut sorunları çözmeyeceği" dedi. Bu söz sanıklar arasında gülüşmelere neden olunca Mahkeme Başkanı Ömer Diken, "Size davranış tarzımız sizin konumlarınıza uygun şekilde oluyor, ancak birkaç duruşmadır, sizlerden aynı tavrı göremiyorum" diyerek uyarıda bulundu.
 
Savcı Hüseyin Kaplan da "Sayın sanıklar... Size sayın denebilir mi bilmiyorum. Ama siz konuşurken biz gülünce bizi eleştiriyorsunuz. Burada hukuki bir tespitte bulunuyorum. Dinlemek zorundasınız" dedi. Savcı Hüseyin Kaplan tartışmanın ardından sözlerine şöyle devam etti: "Davanın başka bir mahkemeye sevki gerçekleşse dahi, sanıkların savunma yapmama ya da sanık avukatlarının savunma görevini yerine getirmeme yönünde davranışlarını tekrar edebileceği ve bu yolla dosya kapsamı da düşünüldüğünde davada karar verme sürecinin uzayabileceği anlaşılmaktadır. Yargıtay'ın bu konuda daha önce verdiği bir kararda, benzer aşamalardaki dava dosyalarında sanıklar ve avukatlarının yokluğunda karar verilebileceği belirtilmiştir. Bu nedenle davada tevsii tahkikat talebimiz yoktur. Karar verilme aşamasına geçilmesi mütalaa olunur" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız