SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Balyoz' Hâlâ Peşini Bırakmadı!.

0
Güncellendi - 2016-08-13 02:19:25
'Balyoz' Hâlâ Peşini Bırakmadı!.
A- A+ PAYLAŞ

Kara Kuvvetleri'nde Kurmay Albay iken, FETÖ/PDY örgütünün kumpas kurarak 'Balyoz' davasında 3.5 yıl hapis yatırdığı, bu sürede silahlı kuvvetlerden emekli edilen, birkaç hafta önce de CHP Yeşilyurt İlçe Başkanlığı görevine getirilen Ahmet Küçükşahin'in, beraatle sonuçlanan "Balyoz Kumpası" çilesi bitmiyor.

Küçükşahin banka hesabından para almaya gittiğinde, hesabının bloke edildiğini öğrendi ve parayı alamadı. Bu işlemin, Küçükşahin'in cezaevinde yattığı sürede verilen yemek parasıyla ilgili borçlandırılmış olması nedeniyle yapıldığı belirtilirken, Balyoz mağduriyeti devam eden Küçükşahin bu duruma tepki gösterdi.

Küçükşahin, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

balyoz1"11 Ağustos 2016 günü İş Bankası'ndaki hesabımdan para çekmeye gittiğimde bütün hesaplarıma bloke konulduğunu öğrendim. İhtiyacım olan parayı hesabımdan çekemedim. Banka yetkilileri, bunun nedenini olarak 471TL. Vergi borcum olduğu ve vergi dairesi tarafından haciz işlemi başlatılmış olduğunu söylediler.

12 Ağustos günü Beydağı Vergi Dairesi'ne gidip durumu özetledim ve yardım talebinde bulundum. Bana verilen bilgiler ibretlik sayılabilecek niteliktedir.

Meğerse 2010 yılında başlatılan işkencenin devam etmesiymiş. 2010 yılında “Hükümeti devirmeye teşebbüs ettiğimiz” gerekçesiyle BALYOZ davası nedeniyle başlayan dava süreci 11 Şubat 2011 günü tutuklanmam ile bir başka aşamaya geçmişti.

- 11 Şubat 2011 yılında bugün net olarak anlaşıldığı üzere FETÖ tarafından üretilen bilgisayar içerisinde bulunan ve çıktısı dahi alınmamış bilgilere dayanarak suçlanarak önce tutuklandım, ardından FETÖ Mahkemesi tarafından 16 yıl hapse mahkûm oldum.

- 7 ay Hasdal Askeri Cezaevinde, 2 yıl Silivri Cezaevinde, 7 ay Malatya Cezaevinde hapis yattım ve Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararı ile 19 Haziran 2014 günü hapisten çıktım.

- Bilahare Türkiye Cumhuriyeti Mahkemesi'nde yargılandım ve beraat ettim.

- 2014 yılı içerisinde Beydağı Vergi Dairesi'nden gelen bir belgeden 810 TL. yiyecek bedeli ödemem gerektiği belirtiliyordu.

-Vergi dairesine gittiğimde bu borcun hapishanede devletin bana vermek zorunda olduğu yemeğin parası olduğunu öğrendim. Yani devlet, bir vatandaşını suçsuz günahsız hapse atmış, 16 yıl hapis cezasına çaptırmış ve yaklaşık 3,5 yıl hapis yatırmış, şimdi de hapishanede yedirdiklerinin parasını istiyordu.

- Bu paranın bir kısmını (659,40 TL.) bir başka nedenle vergi dairesine ödemek durumunda kalmıştım. Kalan 346,56 TL’nin 127,02 TL faizi ile birlikte toplam 471 TL olan miktarın vergi dairesi tarafından tahsil edilmesi amacıyla bütün hesaplarım bloke edilmiş. Sorun bundan ibaretmiş.

- Vergi dairsinde ilgili müdürün şimdilik 100 TL yatırmanız durumunda blokenin kaldırılacağını belirtmesi üzerine bu parayı yatırdım. “Ancak devlet diğer kısmı da her durumda alır” diye de ilave etti.

Haziran 2010'da İddianamenin kabulü ile başlayan mağduriyet ve çile, her şey su yüzüne çıkmış olmasına rağmen 12 Ağustos 2016 günü dâhil yaklaşık 6 yıldır devam etmektedir ve halen peşimizi bırakmamıştır."

ARŞİV FOTO: Küçükşahin'in cezaevi günlerinden..

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız