SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balyoz'da 163 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Balyoz Planı davasının 13’üncü duruşmasında 163 sanığın tutuklanmasına karar verildi. Tutuklananlar arasında Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına da bulunuyor.1’inci Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 29 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tutuklanan korgeneral ve koramirallerin, kendilerinden bir üst rütbeli askerlere teslim olabileceklerini söyledikleri bu yüzden işlemlerin henüz tamamlanmadığı öğrenildi.

EMEKLİ ORG ÇETİN DOĞAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Muvazzaf ve emekli 196 askerin tutuksuz yargılandığı "Balyoz Planı" davasında aralarında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Korgeneral Engin Alan’ın da aralarında bulunduğu 163 emekli ve muvazzaf askerin tutuklanmasına karar verildi.

29 ASKER HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Duruşmaya katılan 133 emekli ve muvazzaf asker tutuklandı. Aralarında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli orgeneral Ergin Saygun ve Korgeneral Nejat Bek’in de aralarında bulunduğu 29 asker hakkında ise yakalama emri çıkarıldı. Tutuklama kararının başka davadan tutuklu ve duruşmada bulunmayan Albay Dursun Çiçek’in yüzüne okunması kararlaştırıldı.

MARŞ OKUDULAR

Üye hakim Ali Efendi Peksak ara kararları okudu. Peksak, 50 generalin de aralarında bulunduğu 163 sanığın "kuvvetli suç şüphesi", "delillerin henüz tam olarak toplanamamış olması", "sanıkların konumları itibariyle delillere etki yapma ihtimali " "adli kontrol hükümlerinin suç şüphesi olmayacağı" gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı. Bunun üzerine salonda bulunan sanık yakınları "Adalet istiyoruz" diye bağırdı. Daha sonra tutuklanan askerler ve yakınları hep bir ağızdan Harbiye ve Deniz Harp Okulu marşını okudular.

BASIN DIŞARI ÇIKARILDI

Tutuklu yakınlarından bazılar gözyaşlarını tutamayarak fenalaştı. Salondaki tepkiler üzerine Başkan Diken, salona yeteri kadar güvenlik gücü alınarak boşaltılmasını istedi. Daha sonra sonra basın salondan çıkarıldı. Tüm General Gürbüz Kaya, Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu bulunuyor. Emekli orgeneraller Çetin Doğan, Ergin Saygun, Korgeneral Nejat Berk’in de aralarında bulunduğu 29 asker hakkında ise yakalama emri çıkarıldı.

GAZETECİ DİLİPAK MÜDAHİL OLDU

Mahkeme ayrıca gazeteci Abdurrahman Dilipak, Hamza Türkmen Rıdvan Kaya, Abdurrahman Koçoğlu Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği ile Hukukçular Derneği’nin suçlamadan doğrudan zarar görme ihtimalleri nedeniyle davaya müdahil olma taleplerini kabul etti

Mahkeme duruşmayı 14 - 15, 17 - 18, 21 - 22 ve 24 - 25 Mart tarihlerinde Silivri ’de görülmesine karar verdi.

"BİZİ ÜST RÜTBELİ GENERAL TESLİM ALABİLİR"

Tutuklanan korgeneral ve koramiraller, kendilerinden bir üst rütbeli askerlere teslim olabileceklerini söyledikleri öğrenildi. Korgeneral ve koramiral rütbesindeki sanıkların, kendilerini ancak bir üst rütbeli generalin teslim alabileceğini belirterek duruşma salonuna girerken aldıkları sanık kimliklerini reddettikleri öğrenildi. Askeri İç Hizmet ve Askeri Ceza Kanunları gereği kendilerinden bir üst rütbeli askerlerin teslim alabileceklerini söyleyen askerler duruşma salonuna girerken aldıkları sanık kimliklerini vermeyi reddettikleri öğrenildi. Bu yüzden işlemler henüz tamamlanamadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız