SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Balyoz'da 3 Komutana 20 Yıl Hapis

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:03:05
'Balyoz'da 3 Komutana 20 Yıl Hapis
A- A+ PAYLAŞ

365 sanıklı “Balyoz” davasında emekli komutanlar Özden Örnek, Çetin Doğan ve İbrahim Fırtına için ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Bu ceza daha sonra 20 yıla indirildi. Mahkeme heyeti, 34 sanığın beraat etmesine karar verdi.

1.5 yıldan fazla bir süredir devam eden 250'si tutuklu 365 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasında karar akşam saatlerinde çıktı.

ÖNCE MÜEBBET SONRA 20 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti, 4 sanığa son sözlerini sordu. Daha sonra karar için duruşmaya ara verildi. Üç saatlik aranın ardından mahkeme üyeleri, salona geri geldi.

Davanın 1 numaralı sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'i de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Doğan, Fırtına ve Örnek'in cezası daha sonra "Darbeye eksik teşebbüs" suçundan 20 yıla indirildi.

MHP'Lİ VEKİLE 18 YIL HAPİS

MHP Milletvekili Korgeneral Engin Alan, eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Ergin Saygın ve eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin BalanlıBilgin Balanlı ise 18 yıl hapis cezası aldı.

Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık'ı, Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Fatih Ilgar, Koramiral Deniz Cora, emekli Korgeneral Nejat Bek, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve Albay Cemal Temizöz de 18 yıl cezasına çarptırıldı.

Emekli Albay Dursun Çiçek Ahmet Zeki Üçok, Ömer Faruk Ağaryaman ise 16 yıl hapis cezası aldı.

34 SANIĞA BERAAT

Mahkeme heyeti, 34 sanığın beraat etmesini kararlaştırdı.

ERSÖZ'ÜN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dosyasının ayrılmasına karar verdi.

İkinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, hayati tehlikesi bulunduğu için İstanbul Ünversitesi Tıp Fakültesi'nde halen tedavi altında tutuluyor.

Avukatı Ersöz'ün tutuklu yargılanmadığı Balyoz davasında şuuru yerinde olmadığı için ifade vermeyeceğini açıklamıştı.

KALBİ HEYECANA DAYANAMADI

Bu arada, duruşma öncesinde bazı sanıklar, Maltepe Askeri Cezaevi'nde birlikte kaldıkları Deniz Kurmay Albay Hakan Mehmet Köktürk'ün kalp krizi geçirerek, GATA'ya sevk edildiğini söyledi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan, kararın verileceği duruşma nedeniyle bina çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Duruşmaya gelen avukat ve izleyicilerin araçları, otoparka giriş sırasında uzman köpekler tarafından arandı.

Binaya yaklaşık 500 izleyici ile 60 basın mensubu ve 30 kadar avukat alındığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız