SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bana Göre Gereksiz..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çarmuzu Mahallesi'ndeki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, öncelikle planlı büyümeyi sağlayacaklarını söyledi. Çakır, MÜSİAD ve Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu.

ÇARMUZU'DA..
Çakır'ın Çarmuzu'daki incelemelerine ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Mahalle gezilerini sürdüren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çarmuzu Mahallesinde incelemelerde bulundu.

6 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen geziye Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, Çarmuzu Mahallesi Muhtarı Hacı Korkmaz ile mahalle sakinleri katıldı.

Çarmuzu Mahallesinde yaşanan sorunlarla ilgili Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bilgiler veren Çarmuzu Mahallesi Muhtarı Hacı Korkmaz, Mahallelerinde temel altyapı hizmetlerinin gitmediği yerler olduğunu söyledi.

Korkmaz, “Bazı sokak ve caddelerimizin açılması gerekiyor. Ulaşım ile ilgili sorunlarımız var. Kuzey kuşak yolu ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde Hayvan Pazarının arkasında bulanan yol açıldı ve burada yaşanan sorunların hepsi ortadan kalktı. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Mahalle sakinleri kuzey kuşak yoluyla ilgili yapılan bu çalışmalarınızdan çok memnun” dedi.

Kuzey kuşak yolunun mutlaka açılacağını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada Çarmuzu Mahallesinde yaşanan kanalizasyon, ulaşım ve diğer sorunlarla ilgili gerekli planlama çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Başkan Çakır, “Çarmuzu Mahallemizde gerekli imar ve şuyulandırma çalışmalarını tamamladıktan sonra bütün alt yapı eksikliklerini gidereceğiz. Kuzey kuşak yolu Çarmuzu mahallemizin gelişiminde önemli bir rol oynayacak. Açacağımız kuşak yolu ve bağlantı yolları Malatya trafiğini de rahatlatacak. Öncelikli amacımız yollarımızı açarak planlı büyümeyi sağlamak” dedi.

Mahalle esnafını da ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, vatandaşlarla sohbet edip, fikir alışverişinde bulundu."

MÜSİAD'I ZİYARET..
Belediye Başkanı Çakır, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Malatya Şubesi'ni de ziyaret etti.

Belli periyotlarla STK gezileri düzenleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır bu kapsamda MÜSİAD Malatya Şubesini ziyaret etti.

MÜSİAD Şube başkanı Namık Şahin ziyarette yaptığı konuşmada ,sorunların çözümünde istişare etmenin önemine vurgu yaparak, bu tür Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretlerinin faydalı olacağı kanaatini taşıdıklarını ifade etti ve ilin kalkınması için gerçekleştirilen ve planlanan projelerin destekçisi olacaklarını ifade ederek, sorunların çözümünün ortak akıl ve istişarelerle mümkün olacağını belirti.

Çakır ise, STK'ların , Malatya’nın dinamizmini harekete geçirecek büyük unsurlar olduğunu, sorunları el birliğiyle çözmek için sürekli istişare halinde olacaklarını dile getirdi. Çakır ayrıca Malatya Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

GAZETECİLER CEMİYETİ'NDE..
Öte yandan Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ergenekon Köprüsü'nün isim değişikliği talepleriyle ilgili olarak, "Gereksiz tartışmalara yol açacak uygulamalardan yana değiliz. Verilen isimleri değiştirmek yerine yeni yerlerle isim verilmesinden yanayız" dedi.

Çakır'ı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, oğlunun askerliği nedeniyle Malatya'da bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Meclisi'ne önerge verilip Ergenekon Köprüsü'nün isim değişikliği talepleriyle ilgili olarak, "Evet bu konuda meclisimize isim değişikliği için dilekçe verildi. Meclis komisyonumuz, bu gibi isim değiştirme ve isim verme taleplerini inceliyor. Ancak benim görüşüm, gereksiz tartışmalara yol açacak uygulamalardan yana değiliz. Verilen isimleri değiştirmek yerine yeni yerlerle isim
verilmesinden yanayız" dedi.

Malatya Belediyesi'nin stratejik plan çalışmasında yerel basından memnuniyetsizliği içeren yazı olduğunun hatırlatılması üzerine Başkan Çakır,"Stratejik planı hazırlayanlar profesyonel çalışan firmalar. Bunlar sadece Malatya'nın değil, 20 ilin üzerinde belediyelerin ve illerin de stratejik planlarını hazırlamışlardır. Bunların hazırladığı stratejik plana biz müdahale etmedik. Şunu çıkarın, bunu ekleyin demedik. Belediyemizle ilgili de sıkıntılı cümleler vardı. Bir düzenleme yapmadık. Biz kendi görüşümüzü ifade etmedik. Bu görüşlerimize katıldığımızı da ifade etmedik. Bir akademisyen çalışması sonucu olarak gördük. Bizim görüşümüz olarak da açıklamadık" ifadelerini kullandı. Çakır hizmette her zaman istişareye de önem verdiklerini, bu noktada medya mensuplarının da önerilirini her zaman dikkate aldıklarını vurguladı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, gazeteciler olarak belediyenin olumlu çalışmalarının yanında olacaklarını, yanlışı görünce de yazmaktan çekinmeyeceklerini kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca da, oğlunun askerliği nedeniyle Malatya'da bulunduğunu ifade edip, Malatya'da günlük çıkan gazete sayısının fazla olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız