SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bana Olsaydı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:17:15
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon davasında tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, trafik kazasında ölen küçük oğlunun cenaze töreni için verilen iznin ardından, jandarmalar eşliğinde Ankara'ya geldi.

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Emir Hilmioğlu'nun yönetimindeki özel otomobil, Ankara Çubuk yakınlarında önünde gitmekte olan halk otobüsüne çarpmış ve bu kazada Hilmioğlu yaşamını yitirmişti. Kazada, otomobilde bulunan 2 genç de yaralanmışlardı.

Cumartesi gecesi meydana gelen kazanın ardından, Silivri Cezaevi'nde bulunan Prof.Dr. Hilmioğlu'na, acı haberi, aynı zamanda avukatı olan kardeşi Hayati Hilmioğlu'nun Pazar günü vermişti.

Acı haberin ardından adeta yıkılan  ve daha sonra 2 gün yol olmak üzere toplam 4 gün izin verilen Prof.Dr. Hilmioğlu'nun, Pazar gecesi 23.00 sıralarında Ankara Birlik Mahallesi'ndeki evine ulaştığı ve eşi Nuran Hilmioğlu'na sarılarak gözyaşı döktüğü bildirildi. Evde bir saat kalan Prof.Dr. Hilmioğlu'nun daha sonra geceyi geçirmek üzere Sincan Cezaevi'ne götürüldüğü, Pazartesi sabah 07.00'de yeniden eve geldiği bildirildi.

Hürriyet'in haberine göre, taziyeleri kabul ederken gözyaşları döken ve eşi Nuran Hilmioğlu'nun elini bir an bırakmayan Prof.Dr. Hilmioğlu'nun "Çocuklarıma birşey olacağına bana olsaydı" diyerek gözyaşı döktüğü kaydedildi.

Eşi Nuran hanım ve büyük oğlu 24 yaşındaki Arman ile birlikte taziyeleri kabul eden Prof.Dr. Hilmioğlu'nun, oğlunu en son 20 gün önce kendisini cezaevinde ziyaret ettiğinde gördüğü, taziyeleri kabul ettikten sonra Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna giderek oğulunu bir kez daha gördüğü belirtildi.

Emir Hilmioğlu'nun cenazesinin 16 Ekim Salı günü Ankara Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Ankara'da toprağa verileceği bildirildi.

Bu arada, Malatya'dan da birçok kişinin cenaze törenine katılmak için Ankara'ya gideceği haber alındı.

ÜNİVERSİTE SESSİZ..

İnönü Üniversitesi'nde, 1990 yılından 2008 yılına kadar Öğretim Üyesi, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi, Tıp Fakültesi Dekanı ve rektör olarak görev yapan Fatih Hilmioğlu'nun oğlunun vefatı dolayısıyla, üniversitenin internet sitesinde herhangi bir başsağlığı mesajının bulunmaması dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız