SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bana Randevu Vermezsiniz Ha!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı kayısı üreticisi Veysel Karani, Cumartesi gecesi Belediye Başkanı Cemal Akın'ı protesto için oturduğu caddede yaptığı ateşli eylemine başlarken, getirdiği kartonları yakmak için çakmağının olmadığını farkedince, polislerden ve basın mensuplarından istedi.

Malatya'dan Ankara'ya 2001 yılında traktörle, daha sonra at arabasıyla giderek eylem yapan kayısı üreticisi Veysel Karani, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın oturduğu Necip Fazıl Caddesi'nde eylem yaptı.

Otobüslerle ilgili şikayetlerini dile getirmek için randevu talebinde bulunduğunu ancak kabul edilmediğini anlatan Karani, gece eylemlerinin etkili görüntüsü olarak ateş yakmayı da planlamıştı. Beraberinde getirdiği kartonları yakmak için önce çakmak arayan, ancak kendisinde olmadığını farkeden Karani, asın mensupları ve polislerden kartonları yakmak için çakmak istedi, karşılık bulamadı.

Polisler Karani'yi ikna etmeye çalışırken, seyir kalabalığından biri havanın soğuk olması nedeniyle ateşin yakılması için "aradan bir çakmak" fırlattı. Bu çakmakla kartonları yakan Karani, isteğinin randevu talebinin kabul edilmesi olduğunu ifade etti.

Karani, Belediye Başkanının geçtiğimiz Cuma günü İl Genel Meclisi'nde yaptığı, doğalgaz kazı çalışmaları sırasında çamur vs. görüntülerinin oluşmaması isteğiyle yağmur ve kar yağmaması için dua ettiğini ve duasının kabul olduğunu söylediği konuşmasına da "Bir belediye başkanı böyle konuşur mu?" diyerek tepki gösterdi.

Karani, ateşli eyleminden sonra gitmek istemedi. Veysel Karani'yi ikna eden Güvenlik Şube Müdürü Ramazan Karaoğlan, kendi makam aracına bindirerek eylem yerinden götürdü.

20.30 sıralarındaki eylem esnasında belediye başkanı Akın'ın evinde olmadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız