SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bana Silahlarımı Verin" Davası..

0
Güncellendi - 2016-05-18 03:56:28
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi davasında 3 yıl 3 ay tutuklu yargılanarak Haziran 2014’te tahliye edilen astsubay göreve dönüp emekli olduktan sonra el konulan silahlarını alabilmek için mahkemenin esas hakkındaki kararını vermesini bekliyor.

Alınan bilgiye göre, kamuoyunda Zirve Yayınevi davası olarak bilinen 3 misyonerin öldürüldüğü cinayetlerin görüldüğü dava kapsamında olaydan hemen sonra cinayet mahallinde yakalanan 5 asli failin dışında, davaya “Ergenekon bağlantısı” kurmaya yönelik çaba doğrultusunda dönemin İstanbul Özel Yetkili Savcısı Zekeriya Öz tarafından sonradan dahil edilen Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, Emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Astsubaylar Murat Göktürk, Adil Akçay, Uzman Çavuşlar Mehmet Çolak ve Adem Gedik, Araştırma Görevlisi Ruhi Abat, İlker Çınar, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka, Varol Bülent Aral, Hüseyin Yelki ile birlikte yargılanan Astsubay Abdullah Atılgan, 3 yıl 3 ay 3 gün tutuklu yargılandıktan sonra 24 Haziran 2014 tarihinde tahliye edilmişti.

Tahliyesinden sonra görevine dönen ve ardından emekli olan Astsubay Abdullah Atılgan, Mersin İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesinde görevli iken gözaltına alınırken el konulan beylik ve şahsı tabancalarını Mersin Valiliği’nden talep etti. Ancak Mersin Valiliği talebe olumsuz yanıt verince Atılgan, Avukatı Alper  Çitil aracılığı ile Mersin İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

“TELAFİSİ İMKANSIZ ZARARLARA YOL AÇAR”

Mersin İdare Mahkemesi, ‘yürütmenin durdurulması’ kararında el konulan silahların her hangi bir suçta işlenmediğini, verilmiş bir mahkumiyet kararı bulunmadığını belirterek, “Ülkemizde son günlerde meydana gelen terör olayları da göz önünde bulundurulduğunda dava konusu işlemin yürütülmesi halinde telafisi imkansız zararlara yol açabileceği de açıktır” denilerek Mersin Valiliği’nin talebe olumsuz yanıt vermesi hakkında ‘yürütmenin durdurulması’ kararını verdi.

Abdullah Atılgan, beylik ve şahsi tabancasını teslim alabilmek için mahkemenin esas hakkındaki kararını vermesini bekliyor.

Bu arada, Zirve Yayınevi Davası’nın son mütalaasında Cumhuriyet Savcısı, ‘Sözde Ergenekon örgütünün TUSHAD Yapılanması adlı’ örgütü için yeterli delil elde edilemediği belirtilerek, örgüt kapsamında yargılanan sanıklar için beraat istemişti.

FOTO: Google Arşivi'nden

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız