SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bana Ulaşabilirler, Telefonum 24 Saat Açık"

0
Güncellendi - 2016-11-07 00:16:48
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi tarafından tertip edilen “Yeşilyurt İlçesi Muhtarlarıyla İstişare” Toplantısına katılarak, muhtarların sıkıntı, öneri ve isteklerini dinledi. Bakan Tüfenkci, “ Muhtarlarımızın 24 saat emrindeyiz, telefonum her an açık bana ulaşabilir, sorun ve isteklerinizi iletebilirsiniz” dedi.

BAKAN TÜFENKCİ, 82 MAHALLE MUHTARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AKP Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Urhal, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Av.Muhammed Yalçınkaya, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şubesi, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği ve Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanları, Başkan Yardımcıları ve Yeşilyurt İlçesinin 82 Mahalle Muhtarı katıldı.

“ TOPLANTIMIZDA BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başta olmak üzere toplantıya katılım gösteren tüm misafirlere ve muhtarlara teşekkür etti. Başkan Polat, “ Sayın Bakanımız tabandan geldiği için, siyaseti en alttan en üste kadar yaptığı için muhtarlara özellikle çok büyük önem göstermektedir. İl Başkanlığının ardından Milletvekilliği ve akabinde Bakan olmasıyla birlikte bizlere ve muhtarlara ayrı bir ihtimam göstermektedir. İstişare toplantısını bir çok kere programladık ancak yoğun programlarından dolayı bugüne nasip oldu, bugün bizleri yalnız bırakmadığı için kendisine şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“İSTİŞARE TOPLANTISI HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Yeşilyurt İlçesinin çok kıymetli muhtarlarıyla bir araya geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden Vali Mustafa Toprak ise konuşmasında, “ Malatya’ya sağlamış oldukları katkı ve destekten dolayı Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Her bir noktada muhtarlarımızın ihtiyaçlarının ve sıkıntılarının gerek toplu gerekse de ayrı ayrı dinleme imkanı bizlere vermiş oluyor, kendisine şükranlarımı sunuyorum. Toplantımızın ve çalışma yemeğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“ MUHTARLARI HER ZAMAN AĞABEY OLARAK GÖRDÜM “

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise muhtarları her zaman bir ağabey olarak gördüğünü söyledi.

Bakan Tüfenkci, “ Doğduğumuz, büyüdüğümüz bu toprakların Yeşilyurt İlçemizin önemli yapıtaşları muhtarlarımızdır. Belediye ile Hükümet arasında köprü vazifesi gören, fedakar insanlar olarak görüyorum hepinizi, böylesine güzel bir toplantıda sizlerle bir arada olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

“ MUHTARLARIMIZ 24 SAAT BANA ULAŞABİLİR, TELEFONUM AÇIK “

Muhtarlarla birlikte halka hizmet ettiklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, “ Bizler halkın temsilcileri olarak sizlerle beraber bu halka hizmet ediyoruz. Bizler muhtarlarımızın bulundukları mahallede maddi ve manevi yönden güçlü olabilmeleri için desteklememiz lazım. Muhtarlarımızın Hükümet, Milletvekilleri ve Belediye ile olan diyaloglarını desteklememiz gerekiyor.Sizlerin bir çok sorunu var, bu sorunlar sizlerin şahsi sorunlarınız değil, mahallenin sorunlarıdır, bunları yakından biliyorum.Vatandaşlarımız öncelikle muhtarlarımıza isteklerini iletiyor, muhtarımız bu talepleri ya Belediye Başkanımıza ya İl Başkanımıza ya Milletvekilimize ulaştıracaklar.Eğer gittiği yerde bir muhatap veya karşılık bulamaz ise bütün sitemi ve yükü muhtarlarımız yükleniyor.Dolayısıyla bizler siyasetçiler olarak, İktidar Partisinin milletvekili ve bakanı olarak sizlere destek olmamız lazım.Malatya’daki İl Başkanlığı görevimden beri telefonum hiç değişmedi, telefon numaram herkeste var.Benim telefonum 24 saat muhtarlarımızın emrindedir.Hangi muhtarım nerede sıkışırsa beni muhakkak arasın. O anda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız veya diğer bürokratlarla toplantıdaysam muhakkak size dönerim. Eğer çok acilse bana mesaj atabilirsiniz, bunu samimiyetle söylüyorum. Yeşilyurt Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, İlçe Başkanımız sizleri muhatap alarak çözmeye çalışıyorlar.”dedi.

“ MUHTARLARIMIZLA BUNDAN SONRA DAHA SIK GÖRÜŞECEĞİZ “

AKP Teşkilatının mahalle başkanlarının bu anlamda aktif çalıştığını ifade eden Bakan Tüfenkci, “ Mahalle başkanlarımızda çok fedakar ve özverili ile çalışıyorlar ancak onlar asla muhtarlarımızın yerini alamazlar, muhtarlarda mahalle başkanlarının alternatifi olamaz.Muhtarların konumunu ve muhataplığını ayrı bir yere koymak gerekiyor.1 Kasım 2015 yılındaki seçimlerde yeniden iktidara geldiğimiz andan itibaren milletimizin refahını yükseltmek, millete iş ve aş bulma adına bir çok reformlar yaptık, yatırımları halkımızla buluşturduk.Seçimlerde milletimize vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmek için asgari ücret ve emekliye zam, esnafa ÖTV indiriminden tutunda vergi indirimine kadar, vergi barışına kadar bir çok şeyi hayata geçirdik.İhracatçımıza teşviklerimizi, yatırımcılarımıza yeni yeni teşviklerle yeni bir üretim ve ihracat hamlesi başlatırken, maalesef 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık.Bunu hep beraber yaşadık.Allah sizlerden razı olsun, sizlerin güçlü duruşunuzla hep demokrasiye sahip çıktınız hem ekonomiye sahip çıktınız ve bunun etkilerini kısa sürede atlattık.Yeniden ülkemizdeki insanlarımızın refah düzeyini artırma adına hem işadamlarımız hem de sivil toplum kuruluşlarımızla bundan sonraki süreçte izlenecek yol üzerine yaptığımız istişarelere devam ediyoruz. Bundan sonra iki ayda bir muhtarlarımızla bir araya gelmek istiyoruz. Çünkü telefonla söyleyemediğiniz veya söyleyemeyeceğiniz konularınız olabilir, bugün bunu bir başlangıç olarak kabul edelim. Sorunlarınızı bugünde iletebilirsiniz, bundan sonrada iletebilirsiniz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra söz alan mahalle muhtarları, görev yaptıkları mahallelerin sıkıntılarını yazılı ve sözlü halde ilettiler.

Bülten- malatyahaber.com

bülenttüfenkci1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız