SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bana ve Ekibime Fırsat Verilirse.."

0
Güncellendi - 2016-07-08 23:44:15
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi rektör adaylarından Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Ortaya koyduğumuz ve koyacağımız tüm projeleri bana ve ekibime gerçekleştirme fırsatı verildiği takdirde, İnönü Üniversitesi’nin geleceği teminat altındadır” dedi.

12 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan İnönü Üniversitesi Rektörlük Seçimlerine kısa bir süre kala adaylarda çalışmalarına hız verdi. Seçim sürecinde açıkladığı birçok proje ile dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, sağlam ve ayakları yere basan projelerle İnönü Üniversitesi’ni Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasına yerleştirmek için oldukça iddialı.

Seçim öncesinde diğer adayların projelerini kamuoyuna anlattığını belirten Karabulut, “Anlatılanlar veya ortaya konulan fikirlerin üniversitemizi çok fazla ileriye götürebileceğini sanmıyorum. Bugüne kadar süregelen yönetim anlayışının bir niteliği devamında olduklarını görüyoruz. Bu süreçte bizler 41 yılda yapılamayanları gördük ve anlattık” şeklinde konuştu.

Artık Malatya ve İnönü Üniversitesi’nin kaybedecek zamanının olmadığını vurgulayan Karabulut, “Geçmiş yıllara göre rekabet edilebilirliği ve tercih edilebilirliği azalan üniversitemiz, sağlam ve ayakları yere basan projelerle Türkiye’de adından söz ettiren bir üniversite olmalıdır ve olacaktır” ifadelerini kullandı.

Rektör adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 41 yılda yapılamayanların 4 yıl gibi kısa bir sürede yapılmasının mümkün olduğunu ifade ederek “Bu ülkede 90 yılda yapılmayan nasıl ki 10 yılda yapıldıysa 4 yılda da her şey yapılabilir. Yeter ki yönetimde, idarede ve hizmette liyakate önem verin. Doğru ekiple, doğru zamanda ve doğru projelerle dürüst olarak çalışın mümkün olmayacak hiçbir şey yok. Allah izin verirse sizlerde bizlerde bunu göreceğiz” dedi.

Projelerin her zaman yapılabileceğini ancak liyakate önem verilmemesi ve şeffaf yönetim olmaması durumunda bu projelerin yapılamayacağını kaydeden Karabulut, “Biz yönetimle ilgili ilk projemiz ‘bilim senatosu’ kurmaktı. Denetlenmekten korkan, şeffaf olmayan, fikirlere açık olmayan, yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmayan bir ekip olsaydık asla böyle projeler üretemezdik. Bu projeleri gerçekleştirmede, üniversitemizde çalışan her bireyin katkısı olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz fikriyle hareket ediyoruz”ifadelerini kullandı.

Ülkede birlik ve beraberliği bozmaya çalışan dahili ve harici düşmanların var olduğuna dikkat çeken Karabulut, “İnsanı en fazla üzen ise içimizde dost bildiklerimizin bu ülkeye düşman olan dış güçlerle bir olup bizleri arkamızdan bıçaklamalarıdır” diyerek, paralel yapılanmaya vurgu yaptı. Ülkede yürütülen paralel yapı ile mücadeleyi aynı şekilde üniversitede de sürdüreceklerinin mesajını veren Karabulut, “Kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Bu ülkeye hayrı olmayanın vatanına, milletine ve evladına hiç hayrı olmaz” ifadelerine yer verdi.

Projelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğunu ve bilgi alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Karabulut, “Kendisi projelerimiz konusunda çok olumlu dönüşler sundu. Bu olumlu dönüşler bizleri proje üretme konusunda hem heyecanlandırdı hem de teşvik etti. Kendisine tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Devlet yönetiminin yaptıkları projelere destek vermemesi durumunda tek başınıza kahraman olunamayacağını kaydeden Karabulut, “Projeler hayalden öteye geçemez. Bizler devletimizin ve milletimizin gücünden feyz alarak bunları anlatıyoruz, yapma sözü veriyoruz. Milletle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sanayiyle, yerel yönetimle ve devlet yönetimiyle konuşuyoruz, tartışıyoruz sürekli iletişim halinde oluyoruz. Kişisel kavgalarımızı, çıkarlarımızı veya egolarımızı bu üniversitenin önünde tutamayız. Tutmayacağız” şeklinde konuştu.

12 Temmuz’da yapılacak olan Rektörlük Seçimlerinin herkes için hayırlı olması temennisinde bulunan rektör adayı Prof.Dr. Karabulut, “Oy kullanmak, biz öğretim üyelerinin ileri dönem içerisinde nasıl hizmet alacağımıza karar vermektir. Ben arkadaşlarıma sesleniyorum. Lütfen herkes gelsin oyunu kullansın. Oy vermeden önce bir kez daha projelerimize baksınlar ve öyle oy kullansınlar. Herkese saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyasporlufk (7 yıl önce)
    gönlümüz ahmet kızılaydan yana
    0
    0
    Yanıtla
  • baran_ege (7 yıl önce)
    Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut yanlış hatırlamıyorsam siz millet vekili öznur çalık ın kardeşi oluyorsunuz kamuoyuna bunu yansıtırsanız halk aydınlanır sizin seçilmenize gerek yok zaten direk olarak sizi atarlar şimdiden hayırlı olsun rektör hanım öznur hanımın kardeşine şimdiden hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla