SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Banazı Karası'nda Hasat Sonu

0
Güncellendi - 2018-10-19 04:54:29
'Banazı Karası'nda Hasat Sonu
A- A+ PAYLAŞ

Beydağı eteklerinde yer alan merkez Konak (Banazı) Mahallesi'ndeki bağlarda 'Banazı Karası' olarak bilinen tür üzümün hasadı sona erdi.

Banazı üzümü toplandıktan sora kurutulmak üzere toprağın üzerine seriliyor. Hiçbir katkı yapılmayan üzümler, güneşin altında kurutularak tüketime hazır hale getiriliyor.

Bu yıl, geçen yıllara oranla daha yüksek rekoltenin beklendiği Banazı üzümüne olan talep ise her geçen gün artıyor. 'Banazı Karası' olarak da bilinen Banazı üzümü, çekirdeğiyle birlikte tüketildiğinde kan yapıcı özelliğinin yanı sıra önemli bir antioksidan ve vitamin deposu. Ayrıca Konaklı kadınların ellerinde işlenerek yapılan üzüm pestili de damakları süsleyen bir tat olma özelliğine sahip.

Konaklı üreticiler, Malatya'da üzüm denildiğinde akla gelen ilk yerlerden birisinin Konak olduğunu ifade ederek, önemli bir ürüne sahip olduklarını belirttiler.

Banazı üzümüne yoğun ilginin olduğunu kaydeden üreticiler, talepleri karşılamak için daha çok çalışacaklarını ve verilecek desteklerle Banazı üzümünün marka değerini daha da yükselteceklerini ifade ettiler.

Ayrıca, yine Beydağı eteklerinde bulunan Karagöz Mahallesi de, Banazı Karası üzümün yetiştirildiği önemli bir bağcılık bölgesi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız