SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Banka Dolandırıcılığı Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Jandarma, Yeşilyurt ilçesinde örgüt kurarak, Malatya'daki çeşitli bankaları dolandırdıkları gerekçesiyle 7 kişiyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili olarak Jandarma'dan şu bilgi verildi:

"15.05.2008 günü saat:06.00 sıralarında Malatya-Merkez ve Yeşilyurt İlçesinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle Şehir Merkezindeki özel bankalardan nitelikli dolandırıcılık resmi evrakta sahtecilik, banka kartları ve kredi kartları kanununa muhalefet, karşılıksız çek vermek suretiyle dolandırıcılık ve çek kanununa muhalefet, 213 sayılı vergi usul kanununa muhalefet, darp ve tehdit suçlarını işledikleri Malatya İl J.K.lığınca tespit edilen H.G.B. (Ali oğlu 1951 d.lu), Y.S. (Avnullah oğlu 1952 d.lu), B.D. (Emir oğlu 1973 d.lu), İ.L.İ. (Hasan oğlu 1970 d.lu), E.A. (Memet oğlu 1982 d.lu ), M.C.D. (Ahmet oğlu 1971 d.lu) ve M.Y. (Aliseydi oğlu 1966 d.lu) yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise suçta kullanıldığı tespit edilen; 1 adet kurusıkı tabanca, 15 adet kurusıkı tabanca fişeği, 1 adet şarjör, 3 adet telefon sim kartı, 2 adet usb hafıza kartı, 1 adet tapu senedi, 1 adet çek fotokopisi, 2 adet vergi levhası fotokopisi, 2 adet bilgisayar, 1 adet yazıcı, 10 adet muhtelif bankalara ait boş çek defteri, 4 adet yazılı çek defteri, 16 adet kredi kartı,14 adet senet, 7 adet hesap cüzdanı, 45 adet ödeme dekontu, 88 adet delil niteliği taşıyan muhtelif belge, 2 adet hesap kayıtları yazılı ajanda, 2000 metre kare Laminant parke ve ayrıca hamiline yazılmış toplam 1.980.000 TL değerinde muhtelif bankalara ait çek ile 350.000 TL değerinde alacak senedi ele geçirilmiş, usulsüz banka kredileri ile alındığı tespit edilen 6 adet otomobilin aranmasına devam edilmektedir. C.Başsavcılığının talimatıyla tahkikata devam edilmektedir."

KADIN DOLANDIRICILAR..
Öte yandan Orduzu Aslantepe Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki S.İ. adlı bayan, evinin önünde 45 yaşlarında esmer tenli 2 kadın tarafından, dolandırıcılık suretiyle içerisinde 6 adet çeyrek altın, 2 altın yüzük, 500 ABD doları ve 1.000 YTL para olan poşetin çalındığını bildirdi. Polis, olayla ilgili araştırmalara başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız