SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Banka Müdürü Davası Karara Doğru

A- A+ PAYLAŞ

Şube müdürü olarak görev yaptığı bankada, bazı müşterilerinin paralarını kullandığı, bazılarıyla paralarını ayrı bir hesapta değerlendirdiği gerekçesiyle özel işlem ilişkisine girdiği iddiasıyla, bankanın yaptığı soruşturmanın ardından görevinden istifa eden, ardından da şikayet üzerine tutuklanan Ahmet Turan Elmas’ın tutuklu yargılandığı davada karar aşamasına gelindiği bildiriliyor.

“İhtilasen Zimmet, Hizmet Nedeniyle Emniyeti Suistimal” suçlamalarıyla 26 Haziran tarihinde tutuklanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanan Finansbank Malatya Şubesi’nin eski müdürü Ahmet Turan Elmas’ın tutuklusu olduğu davanın son duruşması geçtiğimiz hafta içerisinde yapıldı.

Son duruşmada; banka avukatı olarak müdahil Avukat Soner Demirci, şikayetçi Özhüsrev ailesinin avukatı Faik Demez, sanık avukatları İzzet Ünsalan ve Abuzer Doğan da hazır bulundular.

Duruşma savcısı, davanın esası hakkında mütalaa verdi. Savcının mütalaasında; şikayetçilerden Murat Özhüsrev ile banka müdürü Ahmet Turan Elmas arasında, banka müdürünün piyasa kurunun yüzde 1 altında döviz temin etme taahüdüyle başlayan işlem trafiğinde, şikayetçinin iddiasına göre 1 trilyon 911 milyar 459 milyon lira para biriktiğinin söylenmesine karşın, aslında bu miktar zararın bulunmadığını ve şikayetçinin kardan zarar ettiğini öne sürerek, emniyeti suistimal suçunun oluşmadığı, şikayetçinin zararı olduğunda ısrarlı olması halinde hukuk mahkemelerinde dava açabileceği görüşüyle, banka müdürünün görülmekte olan davada bu suçlamadan dolayı beraatine karar verilmesini istedi.

Savcı, sanık müdürün; banka müşterilerinden Erdal Göçmez’in hesabından 62 bin 530 dolar, ayrı postalarda 55 milyar, 15 milyar ve 35.5 milyar TL, Ufuk Göçmez’in hesabından 62 bin ve 43 bin 014 dolar, Selami Göçmez’in hesabından 43 bin 015 dolar, Mehmet Göçmez’in hesabından 43 bin 015 dolar, Ali Taner’in hesabından 157 bin dolar, İmhan Taner’in hesabından 45 bin dolar, Zeynel Abidin Akdağ’ın hesabından ayrı postalarda 94 milyar, 48 milyar, 35 milyar ve 45 milyar TL çektiği, bu paralardan Murat Özhüsrev’in başka kurumlardaki hesaplarına 50 bin, 100 bin ve 200 bin dolar havale ettiği, bu şekilde sorumluluğu altında bulunan bankanın parasını zimmetine geçirdiği, bu paraların banka tarafından sahiplerine iade edildiği, eylemin basit zimmet olarak gerçekleştirdiği görüşüyle sanığın bu doğrultuda cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesini istedi.

Banka müdürü hakkında istenen ceza miktarının 12 yıla kadar hapis olduğu öğrenildi.

Sanık ve vekilleri, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma hazırlamak için süre istediklerini bildirdiler. Mahkeme heyeti, savunma için süre verilmesi, sanığın tutukluluk halinin devamı kararıyla duruşmayı 26 Nisan tarihine erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız