SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bankadan KOBİ Bilgilendirmesi

A- A+ PAYLAŞ

Yapı Kredi Bankası, KOBİ çerçevesinde düzenlediği Anadolu Toplantıları'nın 15.’sini Malatya'da gerçekleştirdi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve ünlü sanatçı Kadir Çöpdemir'in sunuculuğunu üstlendiği toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, TSO Başkanı Hasan Erkoç ve Yapı Kredi Bankası Murahhas Azası ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt'ın yanı sıra çok sayıda küçük ve orta ölçekli işletme sahibi, yönetici ile girişimci katıldı.

Anadolu Toplantıları'nın Malatya ayağında Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, Yapı Kredi Perakende Bankacılık Yönetimi Genel Müdürü Muzaffer Öztürk, Yapı Kredi Başekonomisti Doç. Dr. Cevdet Akçay, Projes İş Geliştirme Genel Müdürü Etem Şişman, Ankara patent Bürosu Genel Müdürü Kaan Dericioğlu ve Koç.net Genel Müdür Yardımcısı Harun Tiftikçi konuşmacı olarak yer aldı.

Malatya ve çevre illerden 350'nin üzerinde küçük ve orta ölçekli işletme sahibi ve yöneticisi ile girişimcinin katıldığı toplantıda, "KOBİ Başlangıç Ar-Ge Hibe Destek Programı" çerçevesinde girişimcilerin yararlanabileceği hibeler ve Yapı Kredi Bankası'nın sanayi, tarım ve hizmet sektörüne özel hazırladığı kısa-orta-uzun vadeli kredi olanakları tanıtıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği, KOBİ ve kredi konularında Malatya'da yoğun toplantıların yapıldığını ifade ederek, "Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz AB'ye aday. AB'ye hazırlanma yolunda, birlik tarafından maddi olarak desteklenme söz konusu. AB tarafından KOBİ'lere yönelik hibe programları oldu. Şimdi burada da Yapı Kredi Bankamız KOBİ'lere yönelik uyguladığı bir program söz konusu. Tabi KOBİ'lerin dünya genelinde önemi giderek artıyor. Malatya için de bu durum fazlasıyla geçerli. Bu toplantının böyle bir dönemde yapılması da küresel mali krizin konuşulduğu bu dönemde çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt da yaptığı konuşmada, Malatya'nın çağlar boyunca önemli ticaret yolları üzerinde yer aldığını belirterek, "Köklü tarihi ve kültürel değerleri ile Malatya Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir çekim merkezi konumunda. Gelişmiş ve katma değerli tarım üretiminin yanı sıra özellikle tekstil sanayide önemli adımlar atan Malatya'nın geliştirilmeye açık büyük bir ekonomik potansiyelinin olduğu görülüyor. Özellikle ticaret ve turizm alanında yapılacak girişimlerin şehrin kalkınmasında yeni bir alternatif oluşturabileceği kanısındayız. Dünyada finansal alanda başlayan krizin gelişmiş ekonomilerde yavaşlamaya yol açtığı bu dönemde Yapı Kredi olarak ülkenin ve illerin can damarı olarak görülen KOBİ'lerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Öztürk ise, Yapı Kredi Bankası olarak VIP statüsüne aldıkları KOBİ müşterileri için pek çok yeni atılım ve yatırım gerçekleştirdiklerini, bu çalışmaların olumlu sonuçlarını tüm müşterilerin hissetmeye başladığını söyledi.

Öztürk, küçük ve orta ölçekli İşletmelere özelleştirilmiş hizmetler sunmak amacıyla bin 300 kişilik bir KOBİ portföy ekibi oluşturduklarını kaydederek, "Türkiye geneline yayılan 840'ın üzerindeki şubemizde gişe işlemlerinden, finansman ürünlerine kadar tüm bankacılık ihtiyaçlarında KOBİ müşterilerimize öncelikli ve ayrıcalıklı hizmetler sunmaya devam ediyoruz. VIP statüsüne aldığımız KOBİ'lerimize sunduğumuz bu ayrıcalıklı hizmetin olumlu geri dönüşünü almak ve KOBİ'lerimizin gelişimine katkıda bulunmak bizi son derece mutlu ediyor. Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde yer alan 12 şubemizde de şu anda hem ticari hem de bireysel ihtiyaçları karşılamak üzere karma ürün bilgilerine sahip 29 portföy yönetmeni hizmet veriyor. Malatya ve civar şehirlerdeki KOBİ'lerimizin de, Yapı Kredi Bankası farkını ve ayrıcalığını hissedecekleri iş modelimizi beğeneceklerini umuyoruz. Kobiline platformu kapsamında ve Projes İş Geliştirme ile yürütülen hibe fonları çalışmalarımız neticesinde 2006 yılından bu yana 584 projeden, 161'i onaylanarak, ilgili KOBİ'lere toplam 24.5 milyon EURO tutarında hibe fonlarından yararlanmaları sağlandı" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Yapı Kredi Perakende Bankacılık Yönetimi Genel Müdürü Muzaffer Öztürk, Yapı Kredi Başekonomisti Doç. Dr. Cevdet Akçay, Projes İş Geliştirme Genel Müdürü Etem Şişman, Ankara patent Bürosu Genel Müdürü Kaan Dericioğlu ve Koç.net Genel Müdür Yardımcısı Harun Tiftikçi, KOBİ'lere. AR-GE Hibe Fonları hakkında bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız