SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bankalar İyi Sınav Vermedi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı Olağan toplantısı Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında ve üyelerin katılımı ile yaptı. Meclis, gündemdeki konuları görüşerek karara bağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis .Başkanı Samı Payza; “Hastalık ve ölüm biz insanlar için vardır ve hazırlıklı olmalıyız. Bu nedenle ve da deneyim kazanması için bugünkü oturumu başkan yardımcımızın yönetmesini istiyorum” diyerek yerini Meclis başkan yardımcısı Ahmet Gür’e bıraktı.

Geçen toplantı tutanağının ve bütçesinin ayrı ayrı okunup oylanmasından sonra Kasım ayı faaliyet raporu hakkında TSO başkanı Hasan Hüseyin Erkoç söz aldı.

Kasım ayında Oda faaliyetlerinin hayli yoğun olduğunu söyleyerek konuşmaya başlayan Oda Başkanı Erkoç; “Geçtiğimiz ay Malatya’mızı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilimizin acil sorunlarını içeren bir dosya sunduk. Sunduğumuz dosyada birincil sorun olarak 2009’da sona erecek olan 5084 sayılı Teşvik Yasasının 2012'ye kadar devam etmesi gerektiğini, teşviklerin kaldırılması halinde devam eden küresel krizle zor durumda olan sanayicinin durumunun daha da kötüleşeceğini ve krizin katlanarak büyüyeceğini ilettik. Ayrıca sunduğumuz dosyada Güneydoğu Anadolu Bölgesine verilen hayvancılık teşvikinin Doğu Anadolu Bölgesi'ne verilmesini içeren talebimiz de yer aldı. Çünkü verilecek teşvikte Kars’ın Erzurum’un olmadığı bir hayvancılığın geliştirilmesi düşünülemez” dedi.

Oda başkanı Erkoç ayrıca "Geçtiğimiz ay içerisinde ilimizi ziyaret eden ve kent yöneticileri ile işadamlarından oluşan Suriye'nin Humus kenti heyeti ile sıcak ve samimi diyaloglar kurduk. Ocak ayı veya Şubat başlarında Humus kentine iadei ziyaret yapacağız. Bu ziyaretlerin iki ilin ticari ve ekonomik anlamda gelişmesi için iyi bir fırsat olacaktır.” dedi.

KOSGEB'e kredi veren 17 bankanın yöneticileri ile toplantı yaptıklarını söyleyen başkan Erkoç; “ Malatya'da KOSGEB gelişiyor. Şu an KOSGEB veri tabanına üye olanların sayısının 3 bini geçti. Ayrıca önümüzdeki aylarda KOSGEB, Üniversite ve TSO işbirliğiyle ARGE çalışmaları yapan kuruluşlara destek olması amacıyla Duvarsız Teknoloji projesi de start alacak. Banka yöneticileri ile yaptığımız toplantıda da dile getirdim. Maalesef bankalar iyi bir sınav veremediler. 2009 yılında kar eden tek sektör bankalar oldu. Türkiye’nin önü açık, bu krizde geçecek onun için bankaların çok iyi hesap yapması gerekir” dedi.

İsviçre'deki minare reformuna ve Danıştay’ın katsayı kararına tepki gösteren Erkoç, katsayı kararının Türkiye'de sanayinin gelişmesine vurulmuş bir darbe olarak değerlendirdiklerini ifade ederek konuşmasını bitirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız