SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Baracık Obama!..'

A- A+ PAYLAŞ

Kitap Kafe'nin açılışı nedeniyle Malatya'da bulunan Prof Dr. Oktay Sinanoğlu, yeni bir dünya düzenin kurulduğu günümüzde kültürel değerlere büyük önem verilmesi gerektiğini söyleyerek “Baracık Obama, Türkiye’ye gelmiş, bir de kayısıdan söz etmiş. Kayısıyı hayatında hiç tatmış mıdır? Zannetmem. Kayısıyı da bilmez. Baracık Obama’nın bilmediği bir şey daha var. O da Malatya’nın meşhur zengin gönüllü insanlarıdır” dedi. “Vahşi batıdan medet ummak Türk milletine yakışmaz” diyen Prof. Dr. Sinanoğlu, ABD için de “Azmanistan” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Barak Obamalı kayısı reklamlarının boy gösterdiği Malatya’ya kitap kafenin açılışı için gelen Dünyanın En Genç Profesörü unvanını elinde bulunduran Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, törendeki konuşmasında ABD ve batıyı eleştirdi.

Türkçe’de çok eskiden beri yer alan ve günlük hayatta kullanılan ‘gönül’ kelimesinin batı dillerindeki tercümelerde asla yer almadığını vurgulayan Prof. Dr. Sinanoğlu “Baracık Obama Türkiye’ye gelmiş, bir de kayısıdan söz etmiş. Kayısıyı hayatında hiç tatmış mıdır? Zanettmem. Kayısıyı da bilmez. Danışmanları da bilmez. Ama Baracık Obama kayısıyı bilmediği gibi Malatya’nın çok meşhur bir özelliği var, onu da bilmez. O da Malatya’nın zengin gönüllü insanları” dedi.

Bizim kültürümüzde çok eskiden beri kullanılan ‘gönül’ kelimesinin batı dillerinde tercümesi dahi olmadığını kaydeden Prof. Sinanoğlu, “Batıda tam bir vahşet var. Batıya bilimi, insanlığı biz öğrettik. Bütün bunları birkaç yüzyılda bizden öğrenip adam oldular. Ama şimdi de o vahşetin içindeler. Farkındaysanız yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Yeni bir harita oluşuyor. Türkiye her anlamdaki duruşuyla bu haritada sağlam kalan tek millettir. O yüzden vahşi batıdan medet ummak bize yakışmaz” dedi.

Türkiye’nin onlardan öğreneceği bir şey olmadığını, eskiden beri onlara hep öğreten konumunda bulunduğunu belirten Prof. Sinanoğlu, ABD için de Azmanistan ifadesini kullanarak “Biz kendimize güveneceğiz, kendimize inanacağız ve o Azmanistana ve vahşi batıya yeniden insanlığı öğreteceğiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız