SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baraj Gölü Haritası Yapılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:49:56
Baraj Gölü Haritası Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Karakaya Baraj Gölü ile ilgili çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Coğrafi yapısı bilinmediği için daha önce birçok ölümlü kaza ve boğulmaların meydana geldiği baraj gölünde harita çalışmaları başladı.

Geçtiğimiz yıl, deniz, baraj ve göletlerin haritalarının çıkarılmasında tek yetkili olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı nezdinde girişimlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi, varılan mutabakat sonunda Karakaya Baraj Gölü’nün haritasının çıkarılması için Aralık ayında çalışma başlatmıştı. 

Bu çalışmalar kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Oşinografi ve Hidrografi Daire Başkanlığı’nda görevli yetkililer Malatya’ya gelerek, Karakaya Baraj Gölü’nde ön çalışmalar yapmıştı.

2. ekip çalışmalara başladı

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ikinci bir ekip Malatya’ya geldi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Oşinografi ve Hidrografi Daire Başkanlığı’nda görevli 4 kişilik ekip, 30 Nisan Perşembe günü Karakaya Baraj Gölü’nde harita çalışmalarına başladı.

1/50.000 ve 1/1000 haritalar çıkarılacak

Büyükşehir Belediyesi kontrolünde yapılacak olan harita çalışmalarında, Karakaya Baraj Gölü’nün 1/50.000 ölçekli haritası çıkarılacak. Bu haritada baraj gölünün derinlikleri, dip yapısı, akıntı şiddeti ve akıntı yönü gibi bilgiler yer alacak. 

Ayrıca 1 tanesi Battalgazi Atabey İskelesi’nde 3 tanesi de karşı kıyı olan Baskil ilçesinde olmak üzere toplam 4 noktanın da 1/1000 ölçekli haritaları hazırlanacak. Bu haritalarda da feribot güzergâhlarının detaylı ölçümleri yapılacak. 

Türkiye’de ilk defa Malatya’da

Harita çalışmaları için Malatya’ya gelen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Oşinografi ve Hidrografi Daire Başkanlığı’nda görevli ekip sorumlusu Sedat Gölgesiz, baraj haritası çalışmalarının 1 ay süreceğini söyledi. Baraj gölü derinliklerinin yanı sıra sığ suların tespit edileceğini kaydeden Gölgesiz, hazırlanacak olan haritanın baraj üzerindeki feribot ve diğer tekneler için referans oluşturacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlisi Mehmet Kayış ise Baraj Gölü haritası ile ilgili Türkiye’de ilk çalışmanın Malatya’da yapılacağını söyledi. Türkiye’de örnek olacak bu çalışma ile baraj gölü üzerinde emniyetli bir seyir hareketinin olacağını da kaydeden Kayış, hazırlanacak olan harita sayesinde geçmişte yaşanan kazaların da büyük oranda düşeceğini söyledi. 

Çakır: Baraj üzerindeki seyahatlere standart gelecek

Sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesiyle birlikte, birçok acıların yaşandığı Karakaya Baraj Gölü üzerinde çalışmalara başladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla baraj gölü üzerindeki seyahatlere bir standart geleceğini söyledi.

Bugüne kadar Karakaya Baraj Gölü üzerindeki seyahat ve balıkçılığın gelişigüzel yapıldığını hatırlatan Çakır, gerek harita çalışmaları, gerek feribot seferleri ve gerekse balıkçılığın ruhsatlandırılması gibi çalışmalarla Karakaya Baraj Gölü’nün vatandaşların rahatça kullanabilecekleri güvenli bir alan haline geleceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız