SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakaya'ya 650 Bin Şabut ve Sazan Yavrusu

0
Güncellendi - 2016-10-20 01:59:30
Karakaya'ya 650 Bin Şabut ve Sazan Yavrusu
A- A+ PAYLAŞ

Karakaya Baraj Gölü'ndeki balıklandırma çalışmaları kapsamında, 650 bin yavru balık baraj gölüne bırakıldı.

Karakaya Baraj Gölü'ne gelen Kale Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytaç Doğruyol, Kıyıcak Su Ürünleri Kooperatifi personeli Resul Yıldız ile DSİ 15. Bölge Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Oktay Kılıç, baraj gölüne 250 bin Şabut, 400 bin de pullu sazan balık yavrusunu suyla buluşturdu.

Doğruyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakaya Baraj Gölü'nde balık varlığının devamlılığının sağlanabilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Balıklandırma çalışmalarıyla gölet ve akarsulardaki mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık ürünlerinin artırılması, vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanması ve sportif balıkçılığın gelişiminin hedeflendiğini aktaran Doğruyol, bu kapsamda 650 bin yavru balığı baraj gölüne bıraktıklarını aktardı.

Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulmasının da sulardaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından önemine dikkati çeken Doğruyol, gerek su kaynaklarına yeni bırakılan, gerekse suda mevcut diğer yavru balıkların gelişimlerini tamamlamaları ve en az bir kere üreyebilmeleri için avcılık sırasında yakalanan küçük balıklara herhangi bir zarar verilmeden suya tekrar bırakılmaları uyarısında bulundu.

AA

karakaya1

karakaya2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız