SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baraj Gölüne Yüzer Evler..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale ilçesi Kaymakamı Osman Bilgin, "Değerleri değerlendirmeliyiz" diyerek, Karakaya Baraj Gölü etrafına tesisler yapılıp, Kale'nin iç ve dış turizme açılması gerektiğini bildirdi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda İl Genel Meclisi üyelerine, çalışmaları hakkında slayt gösterisi ile bilgi aktaran Kale Kaymakamı Osman Bilgin, "Komşu şehrimiz Elazığ Hazar Gölü etrafındaki sosyal tesisler gibi Karakaya Baraj Gölü etrafına da sosyal tesisler yapılıp, bu tesisler iç ve dış turizme açılmalıdır. İlk örneğini İl Genel Meclisi yapmalıdır. Karakaya Baraj Gölü kenarına İl Genel Meclisi tarafından sosyal tesis yapılarak, bir ilk başlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kale ilçesinin Karakaya Baraj Gölü nedeniyle su sporlarına müsait olduğunu, bu konuda çalışmalar başlatılıp uluslararası spor müsabakaları düzenlemeyi planladıklarını aktaran Kaymakam Bilgin, "Uluslararası spor müsabakaları düzenlenince giderler çeşitli kuruluşlar tarafından karşılanıyor" dedi.

Karakaya Baraj Gölü üzerine 10 adet yüzen ev yapılacağını dile getiren Kaymakam Bilgin, "İstanbul gibi büyük şehirlerde bulunan Kaleli işadamları yüzen evler yaptıracaklar. Tatillerini burada geçirecekler. Kale ilçemiz Bodrum gibi Ankara Eryaman Göksu Parkı gibi İstanbul Kalamış Marina gibi tesisler burada yapılabilir" dedi.

Kale ilçesinin turizm bölgesi ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na müracaat edeceklerini aktaran Kaymakam Osman Bilgin, ilçede Kale Meslek Yüksek Okulu binası yapılması ve su sporları konusunda çalışma yapmak için İnönü Üniversitesi ile birlikte çalışma yaptıklarını da vurguladı.

İlçedeki su sporları çalışmalarında Battalgazi ve Doğanyol ilçelerini de dahil edeceklerini söyleyen Bilgin, "Değerlerimizi değerlendirmeliyiz. Çünkü, Kale ilçesi Karakaya Baraj Gölü ile birlikte gerçekten bir turizm ve su sporları potansiyelidir. Bu değerlerimizi değerlendirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız