SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baraj Gölünün Haritası Çıkacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:16:56
Baraj Gölünün Haritası Çıkacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, boğulma ve ölümlü kazaların sıklıkla yaşandığı Karakaya Baraj Gölü’nün haritası çıkarılıyor. 

Malatya’nın büyük şehir olması ile birlikte, Karakaya Baraj Gölü’nün sorumluluğu da Malatya Büyükşehir Belediyesine geçmişti. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, deniz, baraj ve göletlerin haritasının çıkarılması konusunda tek yetkili olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile yaparak,  sağlanan mutabakat çerçevesinde çalışmalara başladığı öğrenildi. 

Nisan ve Mayıs aylarında çalışmalar başlanacağının duyurulduğu açıklamada; “ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Oşinografi ve Hidrografi Daire Başkanlığı’nda görevli yetkililerin Malatya’ya gelip, Karakaya Baraj Gölü’nde ön çalışmalar yapıp İstanbul’a döndüler. 28-Nisan – 27 Mayıs 2015 tarihleri arasında da yetkililerin tekrar, 1 ay süresince Karakaya Baraj Gölü’nde çalışmalar yaparak, haritasını hazırlayacaklar. Sahada yapılan çalışmaların ardından,  haritanın 2015 Haziran ayına kadar hazırlanarak, kullanıma sunulması hedefleniyor.” ifadelerine yer verildi. 

1/50.000 ve 1/1000 ölçekli haritaların çıkarılacağının belirtildiği açıklamada şu bilgiler paylaşıldı ; 

“Büyükşehir Belediyesi kontrolünde yapılacak olan harita çalışmalarında, Karakaya Baraj Gölü’nün 1/50.000 ölçekli haritası çıkarılacak. Bu haritada baraj gölünün derinlikleri, dip yapısı, akıntı şiddeti ve akıntı yönü gibi bilgiler yer alacak. Ayrıca 1 tanesi Battalgazi Atabey İskelesi’nde 3 tanesi de karşı kıyı olan Baskil ilçesinde olmak üzere toplam 4 noktanın da 1/1000 ölçekli haritaları hazırlanacak. Bu haritalarda da feribot güzergâhlarının detaylı ölçümleri yapılacak.

Hazırlanacak olan harita ile birlikte, daha önce birçok kaza ve boğulma gibi olumsuzlukların yaşandığı Karakaya Baraj Gölü daha güvenli bir hale gelecek. Özellikle feribot seferleri, tekne gezintileri ve balıkçılığın güvenle yapılacağı baraj gölünün etrafında da ayrıca vatandaşlar için güvenli alanlar ve mesire yerleri oluşturulabilecek.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız