SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baraj Havzaları Ağaçlandırılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:38:36
Baraj Havzaları Ağaçlandırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı, yurt genelinde uygulanmaya devam ediyor. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş Menzelet Baraj Havzası çevresinde 2013 yılında 4 bin 850 dekar alanda 85 bin adet kızılçam fidanını toprakla buluşturdu. Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ile atıl durumda bulunan baraj kenarları süratle ağaçlandırılmak suretiyle su kalitesi ve miktarı artırılacak. Çalışmalarla mevcut erozyon önlenerek, barajların ekonomik ömrü uzatılacak, ülke ekonomisine katma değer sağlanacak. Kahramanmaraş Menzelet Baraj Havzası çevresinde yapılan çalışmalarla erozyon neticesi oluşan toprak dolmasının önüne geçilecek, barajın ömrü uzayacak, barajdaki suyun kalite ve miktarı artacak. 2013-2017 yıllarını kapsayan Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çerçevesinde toplam 400 baraj ve gölette çalışma gerçekleştirilecek. 

Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ile yöreye yeni rekreasyon ve turizm alanları kazandırılırken, yaban hayatı için de yeni barınma alanları oluşturuluyor. Yapılan ağaçlandırma çalışmalarında gelir getirici türler kullanılmasına önem verilerek, yöre halkının ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. Plan çerçevesinde 2017 yılına kadar 400 baraj ve göletin göl aynası çevresindeki havza koruma alanlarının ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanması planlanıyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız