SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baraj ve Sulamaya 41 Milyon

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:31:44
Baraj ve Sulamaya 41 Milyon
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya’daki 3 büyük baraj projesine 2015 yılı bütçesinden ayrılan ödeneğin 41 milyon TL olduğu belirtildi.

YONCALI BARAJINA 20 MİLYON 

Kalkınma Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu kurum ödenekleri istatistiklerine göre;  Arguvan ilçesinde yıllarca atıl vaziyette kaldıktan sonra geçtiğimiz yıl 27 Eylül 2014 tarihinde temeli yeniden atılan Arguvan ilçesindeki Yoncalı Baraj İnşaatı için 2015 yılı için ayrılan ödeneğin 20 milyon TL olduğu kaydedildi.  Temel atma töreninde Yoncalı Barajı ve sulama projesini yüklenen firmanın sahibini sahneye davet eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  iş bitimi pazarlığı yapmış ve yapılan pazarlık sonucunda Yoncalı Barajı’nın 31 Aralık 2017’de saat 16.59’da bitirilmesi sözü alınarak taahhütname imzalamıştı. 

2 BARAJ SULAMASINA 21 MİLYON TL 

Kapıkaya Turgut Özal Barajı ve Boztepe Recai Kutan Barajı, Ankara'da düzenlenen törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayın aracılığıyla 12 Aralık 2012 tarihinde hizmete girmişti. Sulama kanalları projeleri halen devam eden Kapıkaya Turgut Özal Barajı sulaması için 6 milyon TL, yine Boztepe Recai kutan Barajı (Kuruçay Projesi) içinde 15 milyon TL tutarında ödenek ayrıldı. Yine 27 Eylül 2014 tarihindeki törende Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yüklenici firma ile yaptığı pazarlığa göre de Recai Kutan Boztepe Barajı’nın sulama projesi 2 Haziran 2016 tarihinde saat 16.59’da tamamlanarak hizmete girecek

4 YENİ GÖLET YAPILACAK

Bu arada, Malatya’da Hekimhan-Karadere Göleti, Darende-Ayvalı Göleti,  Doğanşehir Elmalı Göleti ve Hekimhan Budaklı Göleti inşaatlarına ise bu yıl başlanıyor. Göletlerin isimleri ve özellikleri ise şu şekilde; 

HEKİMHAN-KARADERE GÖLETİ

Hekimhan ilçesine ise 7 kilometre mesafedeki Karadere bölgesine ait 3 bin 300 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. 371 500 m3 gövde dolgu hacmine sahip, homojen kil dolgu tipinde inşa edilecek gölet, talvegden 34 metre yükseklikte olacak. 20 Ocak 2015 tarihinde ihalesi yapılan Karadere Göleti inşaatının sözleşmesi 27 Mart 2015 tarihinde imzalandı.

DARENDE-AYVALI GÖLETİ

Darende ilçesinin 30 kilometre kuzeydoğusundaki Ayvalı beldesinde inşa edilecek ve bu sayede bin 790 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. 495 000 m3 gövde dolgu hacmine sahip, kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde inşa edilecek gölet, talvegden 22 metre yükseklikte olacak.  14 Ocak 2015 tarihinde ihalesi yapılan Ayvalı Göleti inşaatı sözleşmesi 27 Mart 2015 tarihinde imzalandı.

DOĞANŞEHİR ELMALI GÖLETİ 

Gölet yeri Malatya ili Doğanşehir ilçesi Elmalı beldesinin 2 kilometre batısında, Çınar deresi üzerinde yer alıyor. Malatya Doğanşehir Elmalı Göleti ile 2 bin 530 dekar tarım arazisi suya kavuşacak.

Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek Gölet; 508 000 m3 gövde dolgu hacmine sahip, talvegden 47 m yüksekliğinde. 8 Ocak 2015 tarihinde ihalesi yapılan Elmalı Göleti inşaatı sözleşmesi 24 Mart 2015 tarihinde imzalandı.

HEKİMHAN BUDAKLI GÖLETİ 

Proje; Hekimhan ilçesi, Budaklı Mahallesi, Bağlarderesi üzerinde inşası düşünülen “Malatya Hekimhan Budaklı Göleti ve Sulaması Projesi” ile Budaklı Mahallesi arazilerine ait brüt 225 ha (202,5 ha net) tarım arazisinin basınçlı borulu sistemle sulanmasına ilişkindir.  Bağlar deresi üzerinde 1246,70 m talveg kotunda, 40,30 m yüksekliğinde,  3054 m uzunluğunda borulu teşkil edilecek ana kanal ve borulu yedek sulama kanalları önerilen tesisler arasındadır. 

ARŞİV FOTO: Boztepe Recai Kutan Barajı gölü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız