SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baraj Yolunda Genişletme ve Asfaltlama Tamamlandı

0
Güncellendi - 2018-11-22 21:47:54
Baraj Yolunda Genişletme ve Asfaltlama Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Eski Malatya’yı Karakaya Baraj Gölüne bağlayan 8 kilometrelik yolda genişletme çalışmalarının devamında asfaltlama çalışmalarını tamamlayarak yolu hizmete açtı.

Eski Sivas yolu olarak bilinen 2 aracın karşılıklı zor geçebildiği 6 metrelik yolu 22 metre genişliğine çıkaran Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarınında tamamlanmasıyla birlikte yolun 5.3 kilometrelik bölümünde sathi asfalt, diğer geriye kalan 2.7 kilometrelik bölümünde ise sıcak asfalt serimi yaptı.

Yolu Malatyalıların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Eski Malatya bölgesinde ayrıca Atabey İskele yolunuda genişletiyor. Ziraat Meslek Lisesi, Arıtma Tesisi gibi birçok yerleşim yerinin ulaşımını sağlayan yol, uzun vadede ulaşım planlamasında sahil yolu projesiyle birleşiyor.

Bölgeye kurulan ve Malatya’nın ikinci üniversitesi olan Turgut Özal Üniversitesinin de trafik yükünü çeken yolun konforu ve güvenliği de artırılmış oldu. Yol üzerinde bulunan tarihi Demiryolu Köprüsünün de genişletilmesi için girişimlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi, Devlet Demiryollarıyla proje çalışmalarına devam ediyor.

8 kilometre uzunluğundaki yolda çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, çalışmaların bitmesiyle birlikte güzel bir yolun ortaya çıktığını söyledi.

6 metre genişliğindeki yolun 22 metre genişliğine çıkarıldığını belirten Başkan Polat, “Karakaya Baraj Gölüne giden ve birçok yerleşim yerinin ulaşımını sağlayan yolumuzu standartlara uygun hale getirdik. Bunu yapmak hiç kolay olmadı. Bölgede bulunan mülk sahipleriyle görüştük. Onların bahçe sınırlarını, perde duvarlarını ve çitlerini yaptık. Sulama kanallarını yeniledik. Yolumuzun altyapısını yaptık. Bazı bölgelerde kazı ve hafriyat çalışmaları yaptık. Turgut Özal Üniversitemizin bölgeye kurulmasıyla birlikte burada bir yoğunluk olacaktı. Daha hızlı çalışarak yolumuzu Malatya’mıza kazandırdık. Emeği geçen bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Mehmet demirhan (5 yıl önce)
    BİR DE ŞU ŞERİTLER GENİŞ OLSA O KADAR GÜZEL OLACAKKİ. 22 METREYE GENİŞLETİLDİ DENİYOR. 3 ARABANIN YAN YANA GEÇEMEYECEĞİ YOL ŞERİDİ HAZIRLANACAK.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (5 yıl önce)
    Yapılan hizmet gayet güzel hoş ve gerekliydi ellerine sağlık.merkezde hasanbey caddesine de bi el atılsa keşke,köstebek yuvası gibi olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadrazam (5 yıl önce)
    Orada yaşayan gören biri olarak basın mensuplarından ricam yolun Turgut Özal üniversitesinden karakaya barajına kadar olan kısmının yapılmadığını hala eşik hala bozuk olduğunu buradan paylaşsınlar. Bu arada yapılan yerler gerçekten çok güzel oldu emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUHAMMET (5 yıl önce)
    BURASI BATTALGAZİ SINIRLARINDA .ESKİ BATTALGAZİ İLÇESİ VE KARAKAYA BARAJ SULARI ALTINDA KALMIŞ OLAN KIRKGÖZ KÖPRÜSÜ ARASI.YAKLAŞIK 8 KM YOL.YOL GENİŞLETME VE AŞVALTLAMASINI MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPIYOR.BİNLERCE TEŞEKKÜRLER. SELATTİN GÜRKAN'IN 10 YIL BELEDEİYE BAŞKANI OLUPTA YAPMADIĞI YOLLAR.BİRDE ESKİ BATTALGAZİ İLÇE MERKEZİ VE BASKİL FERİBOTLARININ KALKTIĞI ATABAY İSKELESİ ARASI OLAN YOL. BU MESAFEDE YAKLAŞIK 8 KM.BU YOLUDA MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENİŞLETME ÇALIŞASI YAPIYOR.SONRADA ASVALTLANMASI YAPILACAK.BİNLERCE TEŞEKKÜRLER .ESKİ BATTALGAZİ İLÇESİ ATABAY İSKELESİNE YAPTIĞI GÜZEL PARK ÇALIŞMASI İÇİN BİNLERCE TEŞEKÜRLER. .......
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    Paşaköşkünden tokiye çıkan yol yıllardır köstebek yuvası gibi darmadağın araçlarımız dağılmaya başladı binlerce aracın geçtiği işlek bir yol haline geldi neden buraya fahrikayhana gösterilen ilgi ve asfaltlama yapılmıyor acaba iki haftadır da daha bir rezil durumda
    0
    0
    Yanıtla
  • Oyları Fahri Kayahandan istesinler artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fetullah demir (5 yıl önce)
    Eski tren köprüsünü lütfen yapın boruda çıkıyoruz en sonu düşüp ölecem allah korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Emegi.gecenlere..tesekkurler.cok.guzel.olmus
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynel güzel (5 yıl önce)
    Belediye tavsiyem oraya acilen kameralı hız limiti koysun yoksa kaza geliyom diyor servis arabalari diyer arabalar lütfen dikkat edelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    Ranta asfalt döşeme Yazık oluyor bu güzelim tarım alanlarına Bu gün güzel görünüyor fakat yarın burada Fahri Kayahan olur Sonra 1 kg domates 10 TL
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın ama kim dinler dışardan getirirler kafanı yorma
    0
    0
    Yanıtla