SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barajda Çatlak Var

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:49:23
Barajda Çatlak Var
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Sürgü Barajı'nda çatlak sorunu olduğu ve baraj göletinden su kaybının olduğu bildirildi. 

Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ Bölge Müdürü Sami Güzel ve beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Kenan Karabacak, 92. Malatya Şube Müdürü İlhami Tangüner, İşletme Bakım Baş Mühendisi Kamil Altunbulat ve işletme bakım şube müdürleri ile birlikte Doğanşehir İlçesi’nde inceleme yaptı.

Sürgü Baraj göletinde, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar birlikte incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yapan Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, “DSİ mülkiyetinde Doğanşehir merkezinde bulunan 2 bin 500 metre bir araziyi inşallah ilçemize kazandırmak istiyoruz. Ayrıca Doğanşehir hudut sınırında DSİ mülkiyetinde olan 900 dönümlük bir araziyi de mesire alanı olarak yapmak istiyoruz. Bu konuda sayın müdürümüzün desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Sami Güzel ise Sürgü Barajı’nda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Buraya gelmemizin asıl nedeni Sürgü Baraj göletinde meydana gelen su kaçağı idi. Görünen o ki kaplama yapmamız gerekiyor. Baraj göletini kendi imkanlarımızla su tutabilecek hale getirmemiz gerekiyor. Burada DSİ ye ait olan 900 dönümlük bir araziyi mesire alanı olarak kazandırma çalışması ile ilgili talep oldu. Bu talebi yerinde inceledik ve ayrıca belediye başkanlığı ve sayın kaymakamımızın Sürgü barajı ile ilgili güzel projeleri var bizde destekliyoruz” dedi.

Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar’ı makamında ziyaret eden DSİ Bölge Müdürü ve beraberindeki heyet, Doğanşehir Sulama Birliği bahçesinde Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Doğanşehir Belediye Başkanı Vekili Hakan Çiftçioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gülhaş, Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak katıldı.

Gündemde Doğanşehir Sulama Birliği'nin yerinin devri ile ilgili konu görüşüldü. Kaymakam Mehmet Soğukpınar, Sulama Birliği'nin binasının olduğu sahayı belediye ye devir edilmesi için çalışmalar başlatılması ve buranın Doğanşehir Belediyesi tarafından yeşil alan ve çok amaçlı bina yapılması konusunda DSİ Bölge Müdürü Sami Güzel’den destek istedi. Sami Güzel ise, "Burası DSİ’ye aittir. Sulama Birliği de bizim alt kurumumuzdur. Bizim adımıza hizmet yapıyor. Biz Sulama Birliği’nin mağdur edilmeden çözüm üretilmesinden yanayız. Atacağımız adım mağduriyet getirecekse başka çözüm aransın” dedi.

Daha sonra heyet Sürgü Barajı ve Sürgü Takas da incelemelerde bulunduktan sonra Elazığ’a döndüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız