SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barajda Su Maksimum Kotta

A- A+ PAYLAŞ
Karakaya Baraj Gölü'nün, Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki bölümünde su seviyesinin yükselmesinin, ihtiyaç kadar suyun alınıp, ihtiyaç fazlası sudan kaynaklandığı bildirildi. 
 
Karakaya Baraj Gölü kenarında bulunan bahçe sahipleri, suyun yükselmesi nedeniyle bahçelerine suyun gelmesinden dolayı ağaçların kuruduğunu ifade ederken, DSİ yetkilileri ise, suyun henüz kodu aşmadığını, su altında kalan yerlerin kot altında olduğunu, yani devletin arazisi olduğunu, vatandaşların buraya ağaç diktiğini iddia ettiler. 
 
Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karakaya Baraj Gölü'nün maksimum kodu 693 metre. Karakaya Baraj Gölü'nde şu anda 692,34 metre su kotu bulunduğunu söyleyen yetkililer, henüz kotun aşılmadığını iddia ettiler. 
 
Karakaya Baraj Gölü'nden su alınıp elektrik enerjisi üretilmesi nedeniyle, baraj işleten şirketin ihtiyaç kadar suyu alıp, ihtiyaç fazlasını almamasından şişkinliğin meydana geldiğini söyleyen yetkililer, "Uzun süredir su bu kadar yükselmiyordu. Su yükselmeyince, vatandaşlar Karakaya Baraj Gölü etrafında ağaçlar dikip, bahçeye dönüştürenler dahi oldu. Şimdi, su seviyesi yükselince bahçemiz su altında kaldı diyorlar. Su kotu daha aşılmadı. Dolayısıyla su altında kalan yerlerin devletin arazisidir" dediler. 
 
Karakaya Baraj Gölü'nün Battalgazi ilçesi Atabey iskelesi ve diğer yerlerde yükselmesi nedeniyle enerji nakil hatlarının bulunduğu direkler ile göl etrafındaki bazı bahçeler suyun altında kalmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız