SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Barajı Derhal Kaldıracağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:44:56
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu seçim sözde istikrar için inanmadığın partilere oy verip zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasını değil, inancının gereğini yerine getirip haysiyetini koruyacağın seçimdir. Bir tarafta hırsızlık ve haksızlık, diğer tarafta alınteri ve adalet arayışı. Tercih senin. Safını belirle" dedi. 

BBP, 1 Kasım Milletvekili Seçimleri öncesi 'Safını Belirle' sloganıyla Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'nı Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Ülkemizde terörü sonlandıracak, sosyal birliği ve kardeşliği tesis edeceğiz. Edirne'deki kardeşinin acısını Kars’taki kardeşi duyan, Diyarbakır’dan yükselen sese Konya’dan ses veren bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Destici, "Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. İnsanların bir arada ve mutlu yaşayacağı bir ülkeyi el birliğiyle ilmek ilmek dokuyacağız. 'Çözüm süreci' adı altında PKK’yı güçlendiren, ülkemizi bölünme noktasına getiren, kardeşliğimize göz diken, 'çözülme süreci'ni tüm unsurları ve sonuçları ile birlikte ortadan kaldıracağız. Bu süre içerisinde devleti zaafa uğratan, milleti mağdur edenlerden de hukuk önünde hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 10 SEÇİM BARAJINI DERHAL KALDIRACAĞIZ"

Destici, yüzde 10 seçim barajını kaldıracaklarını belirterek, "Seçim sistemini sosyal adalete ve milletimizin beklentilerine uygun hale getireceğiz. Siyasi partilerin aldıkları oy oranına göre Meclis'e girmesinin ve nispi temsil sistemine göre tüm toplum kesimlerinin Meclis'te temsil edilmesinin önünü açacağız. Siyasi partilerin kendi amblemlerini kullanarak seçim işbirliği yapmalarının önünü açacağız. Referandum müessesesine daha fazla işlerlik kazandıracak, önemli yasaları milletin onayına sunucağız" diye konuştu. 

Devletin 450 milyar TL tutarındaki iç borcunun bir kısmı, kamunun kamuya olan borçlarının silinmesi yoluyla, bir kısmı uzun vadeli bir plan dahilinde Merkez Bankası kaynakları vasıtasıyla kademeli olarak sıfırlanacağını kaydeden Destici, "Asgari ücret açlık sınırının altında olmayacak, en az bin 500 TL olacak ve asgari ücretten vergi alınmayacaktır" şeklinde konuştu.

"ÇİFTÇİYE MAZOTU 1 TL’DEN VERECEĞİZ"

Mazotu 1 TL yapacaklarını belirten Destici, "Üretici ve tüketiciarasında fahiş karlar elde eden aracıların rolü azaltılacak, üretici ve tüketiciyi korunacaktır. Çiftçiye mazotu 1 TL’den vereceğiz. Çiftçinin pazar sorunu çözülecektir, ürün borsaları kurulacak. Esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ’lere Koordinasyon ve Planlama Merkezleri ile çözüm ortağı olacağız" dedi. 

"HER YIL 100 BİN SOSYAL KONUT YAPILACAKTIR"

Parklarda, sokaklarda hayat mücadelesi veren kimsesiz, evsiz insanların ve sokak çocuklarının sorunlarını ayrıntılı olarak gözden geçirip, kalıcı, yapısal çözümler üreteceklerine vurgu yapan Destici, "Her yıl 'Sosyal Devlet Projesi' kapsamında evi olmayan en alt gelir düzeyindeki ailelere her yıl 100 bin sosyal konut yapılacaktır" dedi.

"YÖK KALDIRILACAK"

Destici, YÖK'ün kaldırılacağını, yükseköğretim konusunda devlete düşen görevleri yapmak ve üniversiteler arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere Üniversitelerarası Kurul’un yapısının yeniden düzenleneceğini belirtti.

"BEŞİKTEN MEZARA KADAR HERKES SAĞLIK SİGORTALI OLACAK"

Sağlık hizmetlerinin ücretsiz olacağını söyleyen Destici, "Beşikten mezara kadar herkes sağlık sigortalı olacak; yeşil karta ve herhangi bir ek ödemeye gerek kalmadan sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaktır. Vatandaşlarımızın eczanelerde borçlu olduklarını öğrendikleri katkı payı ödemeleri kaldırılacaktır" diye konuştu.

"KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERONLARI KADROYA ALACAĞIZ"

Kamuda çalışan taşeronların kadroya alınacağını açıklayan Destici, "İş barışı sağlanacak ve asgari ücretten vergi alınmayacaktır. İşçi, memur ve emekliye yüzde 50 oranında zam yapılacaktır. Er ve erbaşlara asgari ücret oranında askeri ücret verilecektir. SGK primleri devlet tarafından ödenecektir" şeklinde konuştu.

"EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN SORUNU ÇÖZÜLECEK"

"Emeklilik için prim ve yaş çelişkisi giderilecek" diyen Destici, "Emeklilik yaşla değil, hizmet yılı ile olacak. Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülecek, kadınlarımız 25 yıl çalıştıklarında 45 yaşında, erkeklerimiz 30 yıl çalıştıklarında 50 yaşında isterlerse emekli olabilecek" ifadelerini kullandı.

"65 YAŞ MAAŞINA YÜZDE 100 ZAM YAPACAĞIZ"

65 yaş maaşına zam yapılacağını söyleyen Destici şunları kaydetti:

"Yaşlılarımıza hürmet ve ikram Allah-u Teala’ya saygıdandır. Bu bağlamda 65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapacağız. Yaşlıların kendi çevrelerinden uzaklaşmadan, evlerinde bakımını sağlamaya yönelik hizmetler çeşitlendirilerek, yaygınlaştırılacaktır. Yaşlılara yönelik kurumsal bakım hizmetlerinin sayısı ve niteliği artırılacaktır."

Destici, konuşmasının sonunda seçmenlerine şöyle seslendi:

"Bu seçim ya her gün ayaklar altında ezilmenin ya da baş tacı edilmenin seçimidir. O halde inandığınız gibi davranın, haysiyetinizi seçin. Bu seçim sözde istikrar için inanmadığın partilere oy verip zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasını değil, inancının gereğini yerine getirip haysiyetini koruyacağın seçimdir. Bir tarafta hırsızlık ve haksızlık, diğer tarafta alınteri ve adalet arayışı. Tercih senin. Safını belirle.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız