SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Futbol Kamuoyu Bu 'Yan Yatış'ı Tartışıyor

0
Güncellendi - 2018-04-02 03:46:21
Futbol Kamuoyu Bu 'Yan Yatış'ı Tartışıyor
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup ettiği maçta, ev sahibi takımın ilk golünü kazandığı serbest atıştan önce Gençlerbirliği futbolcularının "barajı takviye" çabasını yansıtan görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

EYMS 9. dakikada yediği golle 1-0 mağlup durumda iken, karşılaşmanın 33. dakikasında Gençlerbirliği cezaalanı önünde bir serbest vuruş kazandı. Gençlerbirliği oyuncuları, atıştan önce baraj kurarken, daha önce sahalarda pek görülmeyen bir görüntü yaşandı. Savunma oyuncusu Ahmet Oğuz, baraj kuran arkadaşlarının arkasında yanlamasına boylu boyunca uzanarak, barajın altından gelebilecek topu engellemek istedi. Ancak maçın hakemi Arda Kardeşler, ,Adem'in ikazı üzerine Ahmet Oğuz'a müdahale ederek yerden kalkmasını sağladı ve ardından Aytaç Kara atışı kullandı. Aytaç'ın, barajın yanından kaleye giden topunu kaleci de engelleyemedi ve ev sahibi takım bu golle maçı 1-1'e getirdi. Sonraki dakikalarda 3 gol daha kaydeden EYMS karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

Gençlerbirliği futbolcusunun, barajı takviye görüntüleri, sosyal medyada ve basında "ilginç" haber ve görüntü olarak büyük ilgi gördü.

"BENCE YATABİLİR.."

İlginç pozisyon, TRT Spor'un Teknik Analiz programında ele alındı. Eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu, gece yarısı yayınlanan programda, hakemin yere uzanan Gençlerbirliği oyuncusuna müdahalesini anlayamadığını, oyuncunun takımının kurduğu baraja destek verdiğini, hakemin bu duruma müdahale etmemesi gerektiğini belirtti. Çulcu, maçı canlı olarak izledikten sonra daha önce pek örneği olmayan bu pozisyonu, hakem hocalarına, eski hakemlere de sorduğunu, onlardan da kendi yorumu gibi değerlendirmeler aldığını, UEFA'nın bu konuda ne karar verileceğine dair bir kararı olup olmadığını bilmediğini, ancak bu tür bir pozisyon için MHK'nın açıklık getirmesi gerektiğini anlattı.

Programda, EYMS maçında söz konusu pozisyonu izleyen bir izleyicinin gönderdiği Brezilya ligine ait bir maç görüntüsü de ekrana getirildi. Brezilya'daki maçta, Malatya'daki görüntüye birebir benzeyen pozisyonda, aleyhine serbest atış kararı verilen takımın bir futbolcusunun ellerini arkaya bağlayarak barajın arkasına yatmasına maçın hakeminin müdahale etmeyip atışı yaptırdığı görülüyor. Programın sunucusu Ersin Düzen de, bu görüntüyü izledikten sonra, Gençlerbirliği oyuncusuna barajın arkasına yatmanın nereden aklına geldiğini, Brezilya'da aynı görüntünün olduğu maçını izleyip izlemediğinin sorulmasının meraklarını gidereceğini söyledi.

Çulcu, ayrıca 4-1 sonuçlanan Evkur Yeni Malatyaspor- Gençlerbirliği maçında ev sahibi takımın 3 atağında oluşan ancak hakemin penaltı olarak değerlendirmediği pozisyonlardan 2'sinin "net-kemiksiz" penaltı olduğunu ve verilmediğini söyledi.

Mustafa Çulcu, ayrıca Adem'in 25. dakikada kaydettiği golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesine ilişkin de, net bir tespit yapamadı, net bir ofsaytın gözükmediğini, golün verilebileceğini sözlerine ekledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- beINsport

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mustafa Talas (5 yıl önce)
    Bu Mustafa Çulcu her zaman Malatya karşıtı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Akkayali (5 yıl önce)
    Bırakın yatsın ne zararı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Codi44 (5 yıl önce)
    Adam ne yaparsa yapsin.o top o an o ağlara gidecek......malatyalılar gol istiyordu.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (5 yıl önce)
    Yatabilir kural dışı hiç bir şey yok ama buz gibi bir golumuzu ofsayt diye vermedi yonetime teknik heyete futbolculara sonsuz teşekkürler ama hala mutsuz olanlar var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak (5 yıl önce)
    Futbol yan gelip yatarak oynanacak bir oyun değildir ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Malatyaspor korkusu başa bela.Rakibi işte böyle yerlerde süründürerek,yatırarak,üstüne 4 tanede atarak gönderdi.????
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (5 yıl önce)
    Buldun kaymak gibi stadı yatarsın tabi Ahmet efendi.?
    0
    0
    Yanıtla