SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barajlara 22 Milyon Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki 5 baraj ve sulama projesi için 2008 yılı bütçesinde 22 milyon YTL ödenek ayrıldığı, ancak bunlardan 4'ü için 83 milyon YTL daha ek ödenek talebinde bulunulduğu belirtildi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun Malatya'da yapımı süren barajlarla ilgili sözlü soru önergesini cevaplayan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2008 yılı yatırımı için Çat Projesi'ne 60 milyon 85 bin YTL, Kapıkaya Projesi'ne 52 milyon 144 bin YTL, Boztepe Projesi için 16 milyon 663 bin YTL, Yoncalı Projesine 35 milyon 400 bin YTL, Gökpınar Projesine ise 27 milyon 250 bin YTL ödenek ihtiyacının tespit edildiğini aktardı.

Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne ayrılan ödenek tavanı kapsamında 2008 yılı yatırım programında Çat Barajı'na 9 milyon YTL, Kapıkaya Barajı'na 4 milyon YTL, Boztepe Barajı'na 4 milyon YTL, Yoncalı Barajına bin YTL, Gökpınar Barajı'na 4 milyon YTL ayrıldığını belirtti.

Bakan Eroğlu, baraj projeleri için 2008 yılı için DSİ Genel Müdürlüğü'nün ödenek tavanının arttırılacağını ve Boztepe Barajı için 12 milyon YTL, Kapıkaya Barajı için 10 milyon YTL, Çat Barajı için 51 milyon YTL ve Gökpınar Barajı içinse 10 milyon YTL ek ödenek talebinde bulunulduğunu kaydetti.

Yoncalı Barajı için "bin YTL" iz ödeneği dışında herhangi bir ödenek talebinin dahi olmaması dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız