SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barajlara Özal ve Kutan Adı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:27
Barajlara Özal ve Kutan Adı
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  12.12.2012 tarihinde hizmete alınacak Malatya Kapıkaya ve Boztepe Barajlarına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine, Malatyalı iki devlet adamı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile eski Enerji Bakanı Recai Kutan’ın isminin verileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Eroğlu, 12.12.2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak 112 tesis toplu açılışında, Malatya Kapıkaya ve Boztepe Barajlarının da hizmete alınacağını belirtti. Başkan Erdoğan’ın isteği üzerine bu iki baraja yine Malatyalı olan iki eski devlet adamının ismini vermeyi kararlaştırdıklarını kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, şöyle konuştu:

“Sekizinci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal da, eski Enerji Bakanlarımızdan Recai Kutan da Malatyalı. İkisinin de milletimize büyük hizmetleri oldu. Turgut Özal, Türkiye’nin önünde büyük çığır açmış bir devlet büyüğümüzdür. Recai Kutan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzde Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuş, bu görevleri sırasında GAP Etüd ve Planlama çalışmalarını bizzat yönetmiştir. Malatya’da inşa edilen iki baraja isimlerini vererek iki devlet büyüğümüze vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Kapıkaya Turgut Özal Barajı ile Boztepe Recai Kutan Barajı sayesinde isimlerini yaşatacağız. Ayrıca Turgut Özal’ın ismini Malatya’da hizmete alınacak Tabiat Parkı’na da vereceğiz.”

268 Milyon TL’lik Yatırım

Malatya Kuruçay Deresi üzerinde inşa edilen Boztepe Recai Kutan Barajı Projesiyle, Yazıhan Ovası’nda yaklaşık 117 bin dekar arazinin sulanması hedefleniyor. Yüksekliği 79 metreye ulaşan, iki tünelli baraj, 85 milyon TL’ye maloldu. Proje alanında yıllık toplam zirai gelirin 44 milyon TL’yi aşması bekleniyor.

Malatya Mamikan Deresi üzerinde inşa edilen Kapıkaya Turgut Özal Barajı ile Kale Ovası’nda 40 bin dekar arazinin sulanması hedefleniyor. Temel yüksekliği 90 metreyi bulan barajın maliyeti ise 2012 rakamlarıyla 183 milyon TL oldu. Baraj ile Türkiye ekonomisine yılda yaklaşık 23 milyon TL’lik gelir sağlanacak.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ismi, Malatya’da 40 bin dekar alan üzerine kurulan ve 12.12.2012’de açılacak olan Tabiat Parkı’na da verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız