SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barajlardan İyi Haber

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki barajların bu yılki doluluk oranlanının iyi olduğu bildirildi. Geçen yıl kuraklık nedeniyle oldukça boşalan barajların bu yılki su seviyelerinin yeterli olduğu belirtildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yıl özellikle yağmur yağışının iyi olmasından dolayı barajlardaki doluluk oranı iyi durumda.
Karakaya Baraj Gölü'nün hacminin 9,5 milyar metreküp olmasına rağmen doluluk oranının 8,6 milyar meterüp ile yüzde 90 olduğunu söyleyen yetkililer, Elazığ'ın Keban Baraj Gölü'nün hacminin 29,4 milyar metreküp olduğunu, doluluk oranının ise 25,7 milyar metreküp , yüzde 87 olduğunu ifade ettiler.

Malatya'daki barajlar Sürgü, Polat ve Saltunsuyu'nun doluluk oranlarının yüzde 100'e yakın olduğunu belirten DSİ yetkilileri, Çat Barajı'nrdaki doluluk oranın ise yüzde 20 civarında olduğuna, bu baraja yakınından geçen derenin bağlanması ile bu barajın doluluk oranının yükseleceğine dikkat çektiler.

ÇAT BARAJI'NDAKİ SORUN ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILIYOR
Çat Barajı'nda geçen yıl doluluk oranının sıfır olması nedeniyle, motopompla su çekilip sulamaya vernildiğini hatırlatan DSİ yetkilileri, "Bu yıl geçen yıla göre durum iyi. Ancak Çat Barajı'nın su hacminin yükselmesi için yakınından geçen Şerefhan Deresi'nin bağlanması gerekiyor. Bu konuyla ilgili de çalışmalar devam ediyor" dediler.
Geçen yıl kuraklık nedeniyle oldukça boşalan barajların bu yılki su seviyelerinin iyi olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız